Zdravim vsechny,
s tenisovym loktem jsem se trapil zhruba 7 mesicu. Privodil jsem si ho kombinaci badmintonu cca 3x tydne, neustalym nosenim novorozence a hlavne kazdodenni praci na PC, coz uz dneska vim, ze je na tenisak zlo nejvetsi. Samozrejme se k tomu pridala ma hloupost s ignorovanim pocatecni bolesti a problem byl na svete. Dostal jsem se do faze, ze jsem nebyl schopen zvednout sklenici vody a v praci to bylo kazdodenni peklo.
O tenisaku jsem precetl kde co, posbiral informace a zacal bojovat. Nejdrive jsem ledoval, mazal kostivalovou masti, samozrejme naordinoval maximalni mozny klid a vysledek byl jedna velka nula. Po konzultaci s fyzioterapeutem jsem nasadil cvicecni na protahovani svalu + slach a tejpy. Vysledek byla sice uleva, ale v momente kdy se tejp sundal, tak jsem byl zase na zacatku. Tejpy sice trosku pomuzou, ale docela zkracuji slachy kdyz je clovek hodne natahne a bolest je po sundani o to vetsi. A ted co mi pomohlo. Za prve jsem si sehnal konopny olej, ale nic z lekarny co kolem konopi pouze proslo, ale domaci vyrobu, kdy k tomu clovek cuchne a uz vi, ze je to neco jineho nez co prodavaji kapitalisticti mastickari. Loket jsem mazal min. 3x denne vzdy tak minutu, kdy se musi mazat mnohem vetsi plocha nez pouze postizene misto. Po tydnu jsem byl na 50% bolesti a po mesici bolest zmizela uplne a ted uz je lehce citit pouze pri plne zatezi. A dalsi dulezita vec je zamyslet se nad tim co to zpusobilo, u mne to bylo nejvice jednotvarnou praci na PC, kdy je clovek 8 hodin denne ve strnule poloze a jedinny pohyb je chozeni na WC. Takze jsem zmenil polohu ruky na mysi, kdy jsem si z klasickeho stolu udelal stul do tvaru pismene L a tim pod loktem vytvoril pevnou podporu a zacal jsem si davat protahovaci pauzy. Dnes citim, ze ruka neni po praci ztuhla jako kdysi a bolest se hlavne nevraci, takze jsem snad na dobre ceste. Takze vsem drzim palce neb kdo to nezazil, tak nevi jak tohle dokaze otravit zivot...
Přidat nový komentář