Mně 2 roky doktor léčil čípkama různých názvů, ale nezabíralo nic.
Pročetla jsem spoustu článků a diskuzí a dozvěděla jsem se, že samotné čípky jsou k ničemu. V té době jsem se odstěhovala do Anglie a s doktorkou jsem to prodiskutovala a doporučila mi:
-Canesten nebo Fluconazol pilulku (polkne se jedna pilulka a do druhého dne je pokoj, vyžene kvasinky i ze zbytku těla, pokud tam nějaké jsou, třeba ze střev)
-Canesten nebo Clotrimazol čípek (ten samý den)
-Týden používat Canesten mast, i partner
Jako prevence polykat probiotika (lactobacilus), 2x týdně užívat probiotické čípky (používám Gyntima s tea tree), omezit sladké, dordžovat hygienu (mýt se každý den, nepoužívat mýdla, umýt se okamžitě po každém milování) a ještě bych doporučila podporovat imunitu třeba echinaceou. Já osobně beru Grepofit. A když mi připadá, že se možná objevují první příznaky, použiju Tea Tree Oil vaginální gel.
Všechny čípky a výplachy, které jsem používala předtím, mi nějak nezabíraly. Nebo aspoň ne dlouhodobě. Když jsem nasadila pilulku, čípek a mastičku naráz, hned to zabralo a asi i díky pribiotikám a vitamínům, se mi to už nevrátilo. Už přes rok nemám nejmenší problém..
Doufám, že to někomu pomůže.
Přidat nový komentář