Dobrý den.
Poševní výtoky mě provází snad celý žívot. Podle gynekoložky má pochva jen vylučuje zvýšené množství sekretu. Často jsem však trpěla gynekologickými záněty. Léčila jsem se Jenamazolem, který mně sice pomohl, ale za pár měsíců se zánět objevil znovu. Proto jsem změnila gynekologa. Bylo mně zjištěno, že nemám téměř žádné lactobacily, důsledkem toho jsou opakující se gynekologické záněty. Začala jsem užívat Candilac, Candivac, Gynocaps, bílé jogurty s živými kulturami atd. Zcela jsem také ze svého jídelníčku vyloučila cukry. Musím říct, že jsem nejen přestala mít záněty, ale také se mi značně zmírnil výtok. Před dvěma měsíci jsem však brala silná antibiotika. Tehdy poprvé se u mě objevila kvasinková infekce se všemi typickými příznaky (svědění, zarudnutí, bílý tvarohovitý výtok, bolest při pohlavním styku, bílý povlak na stydkých piscích, úbytek na váze, modřiny, zánět dásní, deprese, únava). Zkusila jsem Gyno-Pevaryl, ale bez úspěchu. Gynekolog mně předepsal Prokanazol, který jsem brala 3 dny. Navíc jsem začala užívat česnek na zlepšení imunity. Infekce zmizela. Nyní se však objevila znovu. Tentokrát mám předepsaný Mycosyst (4 tablety) s tím, že mám brát 1 tabletu každý měsíc v průběhu menstruace. Také používám mast Pimafucin. Partner žádné problémy nemá, a tak mně pro něj nepředepsal žádné léky. Tvrdil, že pokud by infekci měl, ihned by se u něj projevila. Na internetu jsem však četla, že u mužů se problémy objeví jen velmi vyjímečně a mohou se stát bezpříznakovými přenašeči. Příteli jsem nicméně koupila alespoň Canesten mast. Mám za sebou měsíc užívání Mycosystu. Ten mě zánětu zbavil po dvou dnech. Po pohlavním styku (chráněném) se však infekce opět objevila. Gynekolog tvrdí, že pohlavní styk mechanicky narušuje mé poševní prostředí, a proto dochází k recidivě. Nevím si rady. Uvažuju o Wobenzymu a kvasinkové dietě. Mám trvat na tom, aby mně lékař předepsal léky i pro partnera? Na internetu jsem také četla, že kvasinková infekce má shodné příznaky s přemírou lactobacilů. Je možné (když jsem dříve trpěla na nedostatek lactobacilů), abych jich nyní měla až příliš? Je pravda, že už dlouho užívám denně Candilac, Gynocaps i bílé jogurty... Dělám si také výplachy Rosalginem, to však nezabránilo návratu infekce. Děkuji za radu.
Přidat nový komentář