Inzerce https://www.lekarna.cz/blackfriday/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=blackfriday

pasovy opar

Ahoj, je mi 30let a uz par roku mam obcas na krizi male ostruvky s vodnatymi puchyrky. BYla jsem u kozni lekarky, velice neprijemne pani, ktera mi bez vysvetleni stahla kalhoty a divala se mi do analu:) Tusim, ze asi chtela zjistit, zda nemam Herpes. Pak mi rekla, ze se to co mam neda lecit a ze mi muze dat prasky, ktere ale musim brat jeden kazdy den a tim se mi puchyrky nebudou objevovat. Od te doby uplynuly 4 roky. Puchyrky mam stale a jsou neprijemne. Tusim spravne, ze je to pasovy opar? Ani nevim, jak jsem k tomu prisla.. Existuje treba ted nejaka lepsi pomoc, nez jen zamezit puchyrkum zevne nejakymi tabletkami? Prosim? Dekuji!

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
alena
1x

Milá paní Marino, tak to je tedy opravdu gól !!! V několika mých příspěvcích jste se jistě dočetla, že místo, kde Vás výsev "navštívil", je shodné se mnou. Píši o tom shora a vím, o čem mluvíte ! Hrůza ! Opravdu. Ale, co mě překvapilo je to, že se Vám objevuje opar opakovaně, když některá odborná vyjádření ujišťují, že je to nemožné ! Takže, jak jsem se vcelku uklidnila, jako se mi zklidnily bolesti po výsevu (stále mě ale bolí v kříži a svědí jizvy) , tak jsem nyní, po přečtení Vašeho mejlíka, zase celá v obavách a v očekávání nejhoršího. Vždyť i já jsem měla postiženo to místo nejhorší, jak jste si jistě přečetla - konečník, genitálie, zadní strana stehna! Tak to se mám tedy na co těšit ! Tak dík za sdělení, přeji Vám a Vašim dětem vše dobré. Alena

bára
1x

Dodnes jsem myslela, že pásový opar se vyrazí jen jednou !? Ačkoliv už asi půl roku užívám remasan (hlíva ústřičná), tak minulý týden se mi objevil pásový opar. Ani si nejsem vědoma, že bych měla nějaký stres,ani oslabenou imunitu. Zpočátku mi to připadalo jako odřenina od spodního prádla - potom spíš jako alergická vyrážka - tak jsem si koupila Claritine a calciovou mast - samozžejmě to nepomáhalo. Tak po radách okolí jsem navštívila lékařku , která mi sdělila, že je to pásový opar. Dostala jsem Zovirax,mast a vitamín B. Dnes už se mi vyrážka ztrácí, chodím do práce a přes občasné svědění a pálení ( dá se to vydržet) je mi dobře.

Alena
1x

Tak to je pro mne opravdu špatná zpráva. Jelikož jsem měla velmi těžký průběh a ač jsem měla výsev v lednu t. r. , mám stále bolesti a svědění nezhojených stop po výsevu.I já, jak píši vpředu, jsem se domnívala, že se to již nemůže vrátit ! No, musím věřit, že , pokud to opět dostanu, průběh nebude tak těžký jako letos. A potom, už vím, co mě čeká ! Tak ať je Vám brzy dobře. Alena

Robert
3x

Dobrý den. před necelým týdnem se mi na levém boku objevila vyrážka s malými jakoby puchýřky. je asi tak 5krát 5 cm. Za poslední dva dny se mi zdá, že se jakoby červené flíčky začly slévat. mám podezření na pásový opar,a le bolesti tkařka žádné ani pocity slabosti, jen to svědí, tak nevím. Mohl by to být pásový opar? děkuji za odpověď

alena
4x

Dobrý den, Roberte, podle popisu, a svědění, ano. Pásový opar se vysévá zpravidla v "pásech", proto pásový, tzn., že Vás nějaké puchýřky ještě čekají. Ale ložisko může být i menší. Pokud Vás ještě bolí kůže, jste unavený, celkově bolí jedna strana těla, je to pásák. Ale dooručuji urychlenou prohlídku lékařem, chtělo by to antivirové léky! Jenom ne antibiotika, ty na to nejsou ! Tak napiště , jak se to vyvíjí a přečtěte si příspěvky všech zde zúčastněných, jsou tam dobré rady. Nashledanou, Alena

Robert
1x

Aleno, děkuji mockrát za rychlou odpověď. Už jsem se koukl různě po internetu a zkonaktoval pár známých lékařů. Myslím, že jde opravdu o pásový opar, ale jelikož plocha výsevu je opravdu malá(cca 5cm) a kromě svědění, které se dá snést, nemám žádné výraznější komplikace, koupil jsem si v lékárně herpesin mast, 5krát denně budu potírat dle návodu a uvidíme. pokud by se to mělo zhoršovat navštívím kožního lékaře. Jestli myslíte, že bych měl postupovat jinak, prosím napište mi. Ještě jednou děkuji, s pozdravem Robert

Alena

Dobrý den, Roberte, měl byste navštívit praktického lékaře, ať potvrdí, event. vyvrátí, diagnózu. Pokud je to pásový opar, je příjemné, že máte tak lehký průběh, to se mi právě nezdá?! Výborně působí, ale to jste si jistě přečetl, opakované oplachování a vysoušení. Je to prima úleva. Mějte hezký májový den Alena

Robert
1x

Tak jsem byl dnska na kožním. Paní doktorka mi potvrdila, že jde o pásový opar, al eprý to není v moc velkém rozsahu. doporučila ibalgin na bolest, pokračovat s krémem herpesin 5krát denně po 4 hodinách a ještě doporučila dermochlorophyl gel (též volně v prodeji)na vysychání puchýřků. bolí mě to už víc, ale pořád se to dá ještě snést. Snad to bude brzy už na ústupu. S pozdravem a díky, Robert

bára
2x

jak jsem psala v už před týdnem - také jsem měla pásový opar bez větších bolestí - jen se svěděním - od lékařky jsem dostala antivirotikum Zovirax a mast (pravděpodobně to byla dělaná mastička na neštovice). Již po týdnu se opar začal viditelně ztráceta jsem v pohodě. Akorát při pobytu u táboráku jsem promrzla a trošku jsem se lekla ( začala bolest v podbříšku a kolem oparu), ale po jednodenním ležení sevšechno zlepšilo. Doktorka mne strašila podceňováním a možnýma následkama - doufám, že se nic z toho nesplní....

Markéta 32 let
1x

všechny zdravím , 28.4.08 se mi levé stehně a lýtku udělal pasový opar,jelikož jsem zdrav.sestra diagnostika byla jasná, Užívám co 4hod.2 tbl.Zoviraxu,Bolest je snesitelná ale to svědění je strašné. Nevím jestli si mám koupit ten tekutý poudr nebo něco jiného prosím poraťte.Nechápu proč se mi to udělalo,snad se stresu ale ten máme všichni ne?Mám nemocenskou ale doufám ,že za 14 dní budu fit.Všem přeji brzké uzdravení a vdržet

Alena
1x

Milá sestřičko Markéto ! Podle zkušeností bych ničím, ale opravdu ničím, výsevy nenatírala. Tekutý pudr sic neškodí, ale neléčí a je vždy lepší, když puchýřky volně, nejlépe s přístupem vzduchu, vysychyjí. Oplachování, oplachování, oplachování - vysoušení a tablety proti bolesti - Ibalgin ? Přeji hezký máj Alena

Markéta 32 let

děkuji za radu,puchýřky už zasychají o to více bolí,potírám je Švédskýma kapkama na doporučení mého lékaře,za jak dlouho jste byla v pořádku?Lékař mě chce poslat na různé testy,docela mě vyděsil,tak doufám že jsem jinak v pořádku a že to byla oslebená imunita a stres. zdravím Markéta

alena

Dobrý den, paní Markéto, výsev jsem měla 4. ledna t. r. a dosud nejsem v pořádku. Zůstaly mi jizvy, ty bolí a stále ještě svědí. Oslabená se cítím docela často, koupila jsem si Pangamin (droždí) a užívám jej kvůli béčkům. Ale s těmi prvními týdny se to nedá srovnat. Bolesti v okolí (záda-kříž) stále ještě jsou. Je to běh na delší trať. Přeji brzké uzdravení a ochranu imunity. Alena

Pavlína M.
4x

jsem ve 30tym tt,a me mamince rekla lekarka,ze ma pasovy opar,dala ji vitamin B,a pudr.Oznamila mi to kdyz me pozvala na navstevu.Kdyz jsem delala kraval,ze je to nakazlive,tak navstivila kozni lekarku asi za 4 dny,a kozni ji napsala potvrzeni ze nejde tc.o nakazlivou infekci.nevim jak si to mam vse vysvetlit,a jestli mam jit za jejimy lekari osobne.neda se totiz s matkou mluvit o tom-trva si na tom ze pasovy opar neni nakazlivy,a ona zadny nema.nevim uz kde a jak ji dokazat pravdu!Pritom muj gynekolog mi rekl,ze musim cekat 21 dni tj inkubacni doba,a ze je to nakazlive..Dekuji a budu cekat na jakou-koliv odpoved na muj email [email protected]

Robert
1x

Tak se opět hlásím. Předem mého příspěvku chci zdůraznit, že nejsem žádný dědek kořenář, léčitel ani fanatický příznivec alternativní medicíny:). Tento recept na bylinný čaj se mi dostal do rukou od jedné paní bylinářky a vím o pár lidech kterým opravdu s pásovým oparem výrazně pomohl. Takže: 30g Kontryhel, 30 g Kokoška, 30g řebříček, 20g měsíček (květ), 30g mateřídouška, 20g třezalka a 20g sedmikráska. Vše smíchat a pít každý den ráno a odpoledne- zalít jednu čajovou lžičku směsi horkou vodou a nechat 5-7 minut vylouhovat. K tomu ještě paní bylinářka doporučila potírat výsev třezalkovým olejem. (vše by mělo být k dostání v Bylinářství). Sám to od zítra zkusím, tak se pak podělím o dojmy. Všechny zdravím, Robert

alena

Dobrý den, Roberte, za bylinky se vůbec nestyďte, asi mají svůj velký význam. Přečetla jsem si přídasy a gramáž, vše sepsala a také čaje koupím (pokud je dostanu). Mám jeden dotaz, řekla Vám paní bylinkářka , zda působí i jako prevence proti dalšímu výsevu pásáku ? Díky Vám , přeji hezký den, brzké vyléčení a stop pásáku !! Alena

alena

Sprosťáku Koudelko ! Nevím jest-li si neděláte z nás diskutujících legraci, protože nechápu, co jste to za člověka, když jste tak agresívní a vyjadřujete se jako h....ko ! Radím , spadněte z té jahody a sta'nte se normálním , slušně diskutujícím člověkem . Ani Vám nepřeji tu nepříjemnou nemoc, ale nezdá se mi ta častost opakování výsevů !!!!!!!!! Vyšetřil Vás lékař ? Co Vám doporučil ? Berete drogy ? Odpovězte upřímně a budeme diskutovat dál. Totiž, kdybyste bral drogy nybo nadměrně pil a páchl podobné neřesti zdraví škodící, pochopila bych rtu recidivu. Protože to vše nadměrně oslabuje organismus - imunitu . Tak co, jak je to ? Ale slušně, prosím !!!!!!!!!! Alena

Lizzy

Také mám zkušenost s předepsáním antibiotik na pásový opar. Spolužačka ho měla před pár měsíci a já byla velice překvapená, že na virové onemocnení dostala antibiotika. Už méně mě pak překvapilo, že se spolužačka oparu nemohla zbavit. No, a já jsem možná od ní ten opar chytla taky, i když to je jedna velká otázka. Protože jsem dnes byla na kožním a doufala, že se konečně něco dozvím o velice svědivých červených pupíncích na zádech na kterých jsou prý i puchýřky, které se mi objevily asi před týdnem. Ale doktorka se nejvíce zajímala o mou alergii na sluníčko, na kterou mi napsala hned dva léky a o červené skvrně mi řekla, že by to mohl být opar, ale že to není jisté a že se nemám namáhat a kdyby se to zhoršilo, tak přijít, ale až v červenci, protože teď budou mít dovolenou :(

lendys

Loni pár dnů před Vánocemi jsem chytla opar v oblasti pravého oka a v oku. No co si budeme povídat, trpěla jsem jako zvíře, bolest v oku se dá přirovnat jakoby se mi v něm někdo proháněl kudlou a z puchýřků na čele, které se mi táhly nejspíš podél trojklanného nervu až do vlasů na temeno hlavy, mi vystřelovala bolest snad do každičkého nervu v hlavě. Měsíc před tím mě trápil zub, tehdy jsem říkala, že horší bolest snad neexistuje, po zkušenosti z oparem bych dobrovolně trpěla raději bolestmi zubů. Dodnes nechápu, že jsem to vůbec přečkala a relativně brzy se z toho vylízala, ačkoliv následky mám dodnes. Po Novém roce jem totiž nastupovala do nové práce, takže nějaké marodění jsem si absolutně nemohla dovolit. Jenže co je horší, vypadat jako zrůda nebo udělat příšerný první dojem v první práci? Díky včasnému nasazení antivirotik (virostatik) v tabletách o 800mg 5x denně byl po týdnu patrný ústup výsevu puchýřů. Na oko sjem však neviděla, nemohla sjem ho ani otevřít. Byxlo totiž opuchlé takovým způsobem, že už ani nemělo kam puchnout. Fakt zrůda, bez nadsázky či nějakého přehánění. Naštěstí mě deprese příliš nezasáhla, protože jsem prostě neměla kdy depkařit. Měla jsem co dělat s tím, abych vydržela tu bolest. Stále jsem si opakovala, že musím nastoupit do práce, nemůžu marodit, snažila sjem se myslet obtimisticky a odpočítavala dny, které zbývaly, abych si dodala kuráže stylem - ještě týden, do té doby to bude lepší apod. Léky na tlumení bolesti nepomáhaly, a to jsem měla fakt velké dávky na předpis, které jsem, přiznám se, dokonce překračovala, ale nešlo to jinak. Do oka jsem dostala dva druhy mastiček - antibakteriální a antivirovou. Jednu jsem měla používat 5krát denně, druhou třikrát, samozřejmě v patřičných odstupech, aby se vzájemně nebily. Puchýře jsem měla pouze potírat tou žlutou lihovou vodou. Pětkrát jsem byla na nějakých injekcích a brala thyamin a riboflavin třikrát denně. Mám dosud skvrny na rohovce, byť jsme opar zastihli včas, naštěstí se mi zrak nezhoršil, jen mi vyměnili brýle, neboť již netrpím krátkozrakostí, ale má jakýsi cilindr, a především netrpím postherpetickou neuralgií, čehož jsem se bála možná víc než hlubokých jizev, protože mít subjektivní bolesti, jaké jsem prožívala o Vánocích, i po objektivním ústupu nemoci si nedovedu představit. Bohužel po nasazení kortikoidních kapek do oka na ty skvrny se mi udělalo něco jako vlčí zrno na horním víčku, sem tam cítím jakoby recidivu oparu, to už poznám, v oku cítím jakoby písek či cizí tělísko a pálení a na čele mě kůže svědí, v takové chvíli sahám po mastičkách na opary a pravidelně beru vit. E a zinek (na jizvy), vit C, B kompex, selen, echinaceu, aloe vera na imunitu. Dodnes však tyto "mírné obtíže" přetrvávají. Nebezpečí pásového oparu na obličeji tkví v tom, že je zde riziko ztráty příslušného smyslu, který je zasažen, takže strach z doživotního poškození oka byl na místě. Navíc doktor jindy pohodář se tvářil fakt nešťastně, což mi moc nepomáhalo. V současnosti docházím na imunologii a vyměnila jsem lékaře, který se mi opravdu věnuje více možná i z důvodu, že je to rodinný známý a na otázku, co dělat, aby se mi opar nevrátil, mi už netvrdí, že nic, že to mám v krvi a už se toho nezbavím, ale snaží se mi posílit imunitu a kompletně mě vyšetřit. Nicméně předešlému lékaři skutečně děkuji za včasnou diagnózu a tabletky, které se prý normálně nepředepisují, ale jelikož se opar táhl přes oko, tak to chtěl pojistit. Ačkoliv, no, s těmi tabletami byla taky potíž, neměli je totiž nikde po obtelefonování desítek lékáren ani na skladě a ačkoliv se mi snažili vnutit jiné, prý stejně účinné léky, ty jsem odmítala, nemám ráda tohleto zaměňování bez konzultace s lékařem, který výslovně řekl tuhle dávku těchto látek. Mně se pásový opar vyrojil ze stresu a celkové vyčerpanosti organismu, kdy se toho sesypalo vícero, ale člověk v tom shonu si vůbec neuvědomil, jak strašně se zanedbává. Bylo to tehdy tak hektické období, že sjem si už ani neuvědmila, že je hektické plné nervů a fyzicky náročného cestování, kdy jsem např. jeden den byla v Praze další v Ostravě, nestíhala sjem ani pořádně jíst, a takto to probíhalo asi čtvrt roku, než jsem tedy tímto způsobem zkolabovala. Všem, kteří se s touto nemocí potkají, přeji hlavně silnou vůli, protože to skutečně funguje, prostě zakažde tomu viru se šířit. Bolest se překoná a hlavně to chce vyrovnanou životosprávu. Do budoucna už vím, že je dobré mít po ruce v každém případě herpesin virumerz, acyklovir, zovirax či jiný podobný krém a při prvním pocitu recidivy si místo potřít. Jistota je jistota.

alena

Zdravím Vás, paní Lendys a děkji za věrné popsání další zkušenosti stran tohoto velice nepříjemného onemocnění. Jistě jste se seznámila s mými zkušenostmi na těchto stránkách, však po přečtení Vašeho článku, mohu být šťastná, že jsem měla výsev tam, kde jsem ho měla. A to jsem si myslela, že horší místo už nemůže být. Je příznivé, že si uvědomujete, ž čeho ona nemoc pochází, čím je vyvolána a že děláte vše pro to, aby se neopakovala. Já se snažím také, leč, jsem stále ve střehu, jakoby v očekávání recidivy! To už asi jiné nebude, musíme se s tím tedy smířit a starat se o sebe co nejlépe. Přeji vše dobré a co nejméně podobných problémů, resp. žádné . Alena

Lille

Ahoj všem,prosim vas o radu.byla jsem v cizine a udelala se mi nad pravym okem nad obocim boule,strasne to bolelo,myslela jsem ze je to spipanec,nebo neco jako pupinek,ale prijela jsem do cech a nezmizelo to,sla jsem dnes k doktorovi a opravdu mam pasovy opar.nikdy bych neverila ,ze zrovna ja neco takoveho budu mit.prosim o kazdou radu,jak to nejrychleji zmizi a jak tomu predchazet.mam to na obliceji a nemuzu ani ven.dekuji vsem...pa pa a hezky den

alena

Dobrý den, Lilie, je to opravdu nepříjmené, mám na mysli to místo, na němž máte výsev oparu. Pokud se jedná o Vaši prosbu o radu - všechny mé zkušenosti, které by Vám mohly pomoci a věřím, že určitě pomohou, jsem již vepsala do této diskuse. Přečtěte si je pozorně a řiďte se jimi. Určitě Vám pomohou. Posílení imunity je při tomto onemocnění velmi důležité, píši, co jsem brala já. Nechoďte na sluníčko a nenechte si vnutit antibiotika. Jistě Vám lékař předepsal antivirotika, které jste měla začít užívat co nejdříve. A zopakuji - nebojte se oplachování a poté opatrné vysoušení, moc to pomáhá a ulevuje. Přeji hodně trpělivosti a napište, jak se věc vyvíjí. Alena

Janina

Ahoj,už 8 den mám pásový opar.Brala jsem Herpesin a mast Endiaron. Teď 2 den mám na tom strupy a zasychá to.Zajímalo by mě,zda mohu navštívit těhotnou ženu.Může to i teď dostat nějaký člen rodiny?A jak to je s líbáním a sexem?

Alena
1x

Dobrý den, Janino, podle stadia rozvinutí oparu, které popisujete, je to již na dobré cestě ve smyslu nakažlivosti. To znamená, že nemoc již není nakažlivá. Těhotnou ženu navštívit dozajista můžete, s patřičným odstupem a obezřetnou zodpovědností. Může to , jak se dotazujete, dostat každý, kdo je trochu oslabený a je v té kritické první fázi ve Vaší blízkosti. S tím líbáním bych z důvodů estetických raději počkala, až se rty úplně vyléčí, bude to jistě pro oba příjemnější pocit. A problémy se sexem, pokud není zasaženo inkriminované místo, myslím, nehrozí ! Tak Vám přeji brzké uzdravení, co nejméně bolesti a někdy napište, jak to zvládáte. Alena

Janina

Ahoj Aleno,díky za odpověď.Opar na rtu už zcela vymizel,ale na zádech (nad pravou lopatkou) mě zůstala tmavá skvrna.Dostala jsem nějaké vitamíny.A hlavně mě už 3 dny chvílemi příšerně škloube v pravém rameni,doufám,že to není nějaká odezve na ten opar. Mějte se hezky a všem krásné léto!!!Janina

alena

Zdravím Vás, Janino. Jsem přesvědčena o tom, že problémy s ramenem - bolesti - jsou důsledkem pásového oparu. Celý proces tohoto onemocnění bývá většinou provázen velkými bolestmi , a to několik týdnů před výsevem, při výsevu, a také po něm. Kupř. u mne je to již několik měsíců. Přeji brzké uzdravení a zase něěkdy dejde vědět, jak jste na tom . Zdraví Alena

Markéta
1x

Dobrý den, můžete mi prosím napsat jak vypadá opar? Jestli je pod puchýřem zatvrdlý? Maminka má pás. opar na levém prsu a podpaží. Je to velký "koblih" asi jako cédéčko a vysoký tak tipuji 3-4cm. je tvrdý a uprostřed tak 2-3cm prasklý puchýř. Přijde mi že to ani p.opar neni, leč mamka leží s tím už devátý den v nemocnici :-( Dostává antib. v kapačkách. Děkuji za odpověď a přeji všem pevné zdraví... Markéta

alena

Dobrý den, Markéto, nemyslím si , podle toho, jak jste problém vypodobnila, že je to pásový opar. Určitě ne. Ale určitě Vám lékaři odpoví, když se jich zeptáte, popravdě, s čím maminka v nemocnici leží. Nehledě k tomu, že se opravdu velmi zřídka s pásovým oparem hospitalizuje. Ani si na to nepamatuji, že bych o někom takovém věděla. Tak se informujte a přeji Vám, abyste se dozvěděla samé dobré zprávy a mamince brzké uzdravení. Alena

Markéta

Ahoj Aleno, tak jsem zase o něco moudřejší... Původně se lékaři domnívali že je to p. opar, mamka dostala ty správné antivirotika, jenže se nic nestalo, naopak :-( .Vzhledem k tomu že nemá teď žádnou imunitu (má leukémii) tak se z toho vymrvilo cosi záhadného. Proto lékaři nasadili antibiotika. Vzorek poslali do Prahy na histologii a zítra budou mít výsledky. Pevně doufám že potvrdí jen nějaký zánět, mamka se doléčí ATB a bude brzy doma. Mějte se :-) Markéta

Alena

Milá Markéto, nepřeji Ti tu situaci s maminkou, je mi to líto, nicméně Ti přeji, aby Tě posílila bezmezná důvěra v to, že se mamka uzdraví. A žádnou jinou variantu si nepřipouštějte, ani Vy, ani maminka ! To je mé přesvědčení, ve které věřím. Budu ráda, když napíšete, jak se věc vyvíjí a přesto, že maminku neznám, vyřiďte jí mé pozdravení a řekni jí, že jsou na tom lidé ještě hůře ! Mějte se moc hezky, maminka samozřejmě též a ozvěte se - hezké dny - Alena

petr k.
1x

Dobrý den.Lékaři všude avizují,že recidiva pásáku neni možna.Nesouhlasim.Pravidelne po 2-3letech se mi vraci do téhož místa a to na krk.Sice prubeh není tak těžký,ale je to nepříjemné.Hlavně zduřelé uzliny.Chtěl bych vědět,zda-li má někdo zkušenost s tím,jakou prevenci zvolit-jaké přípravky,aby se návtatnost neopakovala.Podotýkám,že si nejsem vědom nějakého oslabení organismu při propuknutí pásového oparu. Děkuji ,

alena
1x

Dobrý den, Petře, zásadně nesouhlasím s zvrzením lékařů. že pásák je nevratný. Důkazem toho jsou všichni ti,kteří se zde k tomuto onemocnění vyjadřují. Je to onemocnění , které se rádo vrací a hlavně tam, kde má tzv. "ornou půdu". Tedy v našem případě se opravdu jedná o oslabenou imunitu, stačí malý stras - impulz a je to tady. Jestliže máte dojem, že děláte vše pro správnou životosprávu a nejste si vědom , že byste jakkoliv tomu "šel naprosti", nechte si provést vyšetření na imunitu, neboť tam opravdu bude příčina. Poraďte se s lékařem a trvejte na vyšetření. V opačném případě jste stále v ohrožení, se virus neštovic opět objeví. A dejte vědět, jak jste pochodil. Alena

Martina
1x

Moc Vás všechny zdravím a chci se zeptat, jestli jste při pás.oparu někdo výrazně zhubl???Mám strach o svoji mamču, které po 2 měsícich stále není dobře a dost zhubla.Moc děkuji za odpověd!!! martina

Alenka

Dobrý den Zdravím všechny "postižené".Už se mezi vás počítám taky, bohužel.V pondělí ráno jsem si na pravém boku na zádech našla malou vyrážku která docela dost svědila.Dnes jsem byla u doktora a ten mi potvrdil moje nejhorší obavy. Pásový opar.Nikdy jsem se s tímto onemocněním nesetkala takže jsem "nováček".Doktor mi předepsal HERPISIN 400 mám ho užívat po čtyřech hodinách dvě tablety a ještě mi doporučil mazat opar Herpesinem.Chtěla jsem se zeptat jestli si myslíte že tato léčba pomůže.Příznaky které předcházejí této nemoci jsem na sobě vůbec nepocítila žádná únava,bolest,horečky nic takového se u mě neprojevilo jen to svědění. Díky moc za případné rady a přeju všem zdravíčko...:-)

Alena

Dobrý den, Alenko, buďte ráda, že jste neměla ty nepříjemné příznaky před výsevem a v průběhu onemocnění. Jsou opravdu zničující. Máte tedy nějakou lehkou formu, což je pro Vás dobře, a nebo se pan doktor zmýlil ? Pokud máte opat, ty léky jsou , v prvních dnech ,v pořádku. Ale rozhodně bych puchýřky ničím nemazala, nepomáhá to, a z mé zkušenosti,kterou jste si jistě přečetla, opět radím, oplachovat a dosucha opatrně vytřít ! Jednak to pomáhá proti bolesti, uleví se okamžitě a jednat to urychluje tvorbu stroupků. Přeji brzké uzdravení bez recidivy! Alena

Alena
1x

Dobrý den, Alenko, buďte ráda, že jste neměla ty nepříjemné příznaky před výsevem a v průběhu onemocnění. Jsou opravdu zničující. Máte tedy nějakou lehkou formu, což je pro Vás dobře, a nebo se pan doktor zmýlil ? Pokud máte opat, ty léky jsou , v prvních dnech ,v pořádku. Ale rozhodně bych puchýřky ničím nemazala, nepomáhá to, a z mé zkušenosti,kterou jste si jistě přečetla, opět radím, oplachovat a dosucha opatrně vytřít ! Jednak to pomáhá proti bolesti, uleví se okamžitě a jednat to urychluje tvorbu stroupků. Přeji brzké uzdravení bez recidivy! Alena

terezka
1x

ahojky! Přechodila jsem nemoc, ted mne trapi silna unava bolest oci hlavy zvetsene uzliny bolest zad a co mne znervoznuje nejvic je opar v dolni casti rtu ktery se kazdou hodinu zvetsuje po vyhledavani na internetu podle mych priznaku vse sedi na pasovy opar co myslite?? diky terka

Nikola

Ahoj už pár dní mám pásový opar, nevím co dělat, doktor mi předepsal tekutý pudr, ibalgin a injekce B. Hrozně to bolí, večer nespím (ibalgin vůbec nezabírá), pořád se mi objevují nové a nové puchýřky. Nemůžu se skoro hýbat tou bolestí. Mám ho na levém boku na pase. Občas si to opláchnu, ale bojím se aby to nezačalo mokvat tak nevím jestli to mám omývat. Jsem celá opatlaná od pudru. Poraďte prosím už nevím jak dál nemůžu tu bolest (hlavně večer) vydržet. Děkuji Nikola

alena

Milá Nikolko, velice mě mrzí, že jsem otevřela diskusi až opět dnes, byla bych Vám ráda poradila , jak ulevit od potíží. Avšak za tu dobu diskuse je tam mnoho rad , které jsem sama na sobě vyzkoušela, tak jste si snad některou vybrala. Předpokládám, že dnes jste již v pořádku, i když vím, že pásák dovede potrápit několik týdnů až měsíců, jako to bylo u mne. Přeji Vám brzké uzdravení a jsem moc zvědavá, jak jste na tom. Napište a podělte se se stadiem uzdravování. Hezký den, Alena

petr

LIDI TOHLE JE PEKLO,JAKO KDYZ BY NA ME NEKDO NALIL HORKOU VODU.SVEDI PALI A BOLI ME LEVA RUKA A ZADA.BOLESTI TRVAJI 14 DNI A PUCHYRE SE MI UDELALI PRED 4 DNY.DAL SEM NA RADU ALENY A SEL SEM DAT SPRCHU VODOU A POMAHA ALE PO CHVILI SE TO VRACI,ALE ULEVA JE ULEVA!SKUSIM MAZAT ENDIARONEM A UVIDIME.NAPISTE PROSIM NEJAKE SVE POZNATKY A RADY JAK SE TOHOHLE HNUSU ZBAVIT DIKY PETR

Alena

Dobrý den, Petře, pokuste se , přečíst si všechny mé zkušenosti , a to již od první stránky této diskuse. Věřte, že nic jiného neexistuje, první dny musíte prostě vydržet. Sám píšete, že se Vám ulevilo po osprchování, to je opravdu to nejlepší, co můžete udělat. A pěkně pomalu a šetrně dosucha vytřít, ale opravdu nic na to nepatlejte. Tím se to jenom zhoršuje. Ani pudr nedoporučuji. Pokud máte ještě bolesti, pochopila jsem, že máte ten horší průběh, který já důvěrně znám , vezměte si klidně nějaký prášek, který Vám neublíží, kupř. Brufen, event. Valetol aj. sedativa. Napište, jak se s tím vyrovnáváte a v jakém stavu nyní jste. Přeji brzké uzdravení a hlavně nenastydněte !!!!!!!! Alena

Stána
1x

Až se d ivím,když to čtu jestlipak Vám lékař zdělil,že velký podíl na tvorbě pásových oparů je překyselený organismus to tělo musí nějak reagovat nemá totiž moc možností,aby upozornilo na to,že to dál nejde.Známkvalitního lékaře který by Vám jistě rád poradil máte-li zájem o to začít se léčit napište pošlu Vám tel. a další informace [email protected]

misa

Ahoj, tak se mi taky objevil ten hnusnej pásák na levé lopatce. Puchýřky už zaschly a mizí, ale ted se mi nad oparem směrem od páteře k lopatce objevila taková boule- jak kdyby skříplej nerv nebo něco- šílená bolest- má to s tím spojitost?

Míša
1x

Ahoj Míšo píšež,že se ti udělal také pásový opar je to určitě hodně bolestivý a nepříjemný máž-li zájem vím o léku který by ti určitě pomohl a hlavně spojení na lékeře který ti poradí a pomže aby jsi mohla opět dobře žít.Tak máž-li ještě zájem napiš mi já ti pomohu a dám ti ten telefon.stana.simanova@seznam. cz

Jitka

Ahoj všichni.Tak jsem konečně našla,co jsem hledala.Diskusi na téma pásový opar.Minulé pondělí 27.4. mě začaly bolet záda pod lopatkou,ale jen kůže a bylo velmi citlivé na dotek.V úterý k večeru se mi udělaly červené fleky a to pod pravým prsem a směrem pod podpažím až na záda.To už jsem tušila co to bude.Ve středu jsem volala doktorku,co mám dělat.Tak,jak u Vás-tekutý pudr,B-komplex a Ibalgin na bolesti.Na čarodějnice jsem už neměla ani náladu se převléct a zalétat si.Od včerejška mi sousedka ob den píchá Milgámmu.Dnes jsem ve stádiu,že jsou puchýře slité,mají barvu do červena.Bolí to,píchá to,řeže to a jde to do prsou.Je zajímavé,že na levé straně puchýře nemám a bolí mě stejně jako ta postižená pravá strana.V noci naštěstí docela spím až na první dva dny, kdy jsem seděla od 2.30-5.00hod. u televize,abych se trochu rozptýlila.To se opravdu nedalo spát.Teď jezdím po internetu a hledám něco na ty puchýře.Vím,že se nesmí propichovat.A co víte o Homeopatikách?Našla jsem Mezereum 15 CH a list z bílého hlavkového zelí,jako obklad.Co vy na to.Díky za Vaše příspěvky.Jitka

balise

Tak si dovedu představit tu strašnou bolest,ale to zelí určitě není to nejlepší řešení znám mnohem lepší a hlavně účinější řešení máte-li zájem nopište na mail [email protected]

ave

Vážení, mám pásový opar již od velikonoc od pupku k páteři.Jsem léčena hned v začátcích, stále to intenzivně bolí, břicho mám nafouklé a řezavé bolesti, nevím kdy tomu bude konec, poradi mi někdo?

Macek

Ahoj, já mám pásový opar od minulého měsíce. Doktor mě řekl, že mě to může bolet i rok. Neschopenku už mám měsíc. Jsem unavená, slabá a někdy je mě tak divně špatně. Nevím, kdy to přejde.

Macek odpověd

Tak na pásový opar kortikoidy opravdu moc nepoméhou a ještě k tomu ničí celý imunitu,ale mně p omohl emenerci sprey vyrobený z aloe od německé firmy a také tablety na odkyselení organismu a to jsem k tomu byla dost skeptická dnes vím že to bylo to nejlepší za 5dní jsem měla po bolestech a do dvou týdnů jsem o oparu ani nevěděla.Nemohu zde prý psát která firma to vyrábí a kde se to dá koupit,ale máte-li zájem to vědět napište mi na mail [email protected]

simisi

tak na ten email nepište, protože ja nic nevím o lécích a mám problém si zapamatovat prášky ktere beru každý den :) jo pokud chcete info o počítačích třeba, tak mužete, rád si vás dám do spamu :)

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Máte rádi zázvor?

78%
22%
Zatím hlasovalo 166 lidí
reklama https://www.lekarna.cz/boiron-oscillococcinum-1-g-granule-30-davek/?utm_source=ordinace&utm_medium=square&utm_campaign=Boiron_oscillo

Mohlo by vás zajímat

Alergie na chlad

Alergie na chlad propuká hlavně na podzim a v zimě, kdy se vlivem chladného počasí zvyšuje počet těch, které trápí nepříjemné kožní projevy při pobytu v chladném či mrazivém vzduchu nebo po přechodu z tepla do zimy či naopak. Nejčastěji se jedná o zarudnutí pokožky, kopřivku s úporným svěděním, popraskání kůže nebo otoky těch míst těla, která nejsou dostatečně chráněná oblečením.

Strupy v nose

Dobrý den, jsem nachlazený a mám rýmu. Udělaly se mi strupy v nose, kterých se nemůžu zbavit. Je to bolestivé a nevím si s tím už rady. Co bych na to mohl použít, abych se toho zbavil?

Otužování zlepší dětem imunitu

Že jsou vaše děti zase nemocné? Předejděte dalším nemocem dobrou prevencí, kterou je otužování.

Lennoxův-Gastautův syndrom: Vzácný syndrom způsobuje desítky záchvatů denně

Závažné neurologické onemocnění postihuje nejčastěji děti kolem 3 let věku. Projevuje se epileptickými záchvaty různého typu, syndrom provází také mentální postižení a další zdravotní komplikace. Někdy si ale diagnózu vyslechnou pozdě – až v dospělosti. Správně zacílená léčba jim přitom může výrazně usnadnit život. A nejen jim, ale i rodinám, které se doma o pacienty nepřetržitě starají. Lékaři na to upozorňují u příležitosti Světového dne LGS, který připadá na 1. listopadu.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce