Taky přidám pár rad, třeba ještě někomu pomohou. Loni jsem si natrhla při běhání lýtkový sval, od té doby se mi noha s prominutím s*re ze všech stran. Po rehabilitacích a zátěžích jsem se dopracovala k zánětu šlach v kotníku. Co pomáhá krátkodobě - fixace a omezení pohybu (po sundání dlahy se bolest velmi rychle vrátila). Všemožné mazání od tlumivých analgetických mastí po domácí konopné masti - efekt velmi krátkodobý, i když nepopírám, že alespoň na chvíli ulevující, stejně tak jako pojídání analgetik. Co opravdu pomohlo - užívání rybího kolagenu, velkých dávek vitamínu C a hlavně rybího tuku (já to cpu v tobolkách). Co mi nepomohlo vůbec - všemožné zabaly, ať už babská rada co se týče obalení nohy na noc do zelných listů nebo velká vrstva masti pod igelitem a do šátku na noc. Hýbat se, ale s rozvahou a pokud se bolest zhorší, tak klid, případně stáhnout do pružného obinadla, ale nefixovat úplně. Já třeba sice nevím, jestli si ještě někdy zaběhám, ačkoli běh miluju, ale už teď jsem vděčná, že alespoň chodím. Je to těžké, ale hodně dělá i hlava, neztrácejte naději, že každá bolest jednou zmizí, když to nevzdáte.
Přidat nový komentář