Pridam poznatky - i kdyz do stare diskuze.
Vsechny zpusobene problemy jsou stejneho puvodu a sice jednostranné pretižení. Pri zatizeni ve svalech a slachach dochazi k rankám, ktere se pak musí hojit. Tak jak pri sportovani. Ovsem jak je toho moc, nestiha se hojit a je problem. Zanet, otoky a vse co tu jde přečíst.
Ač to vím, taky jsem se dostal do stejné situace :-) Zánet slachy v pate nohy. Ono je vlastne jedno kde to je.
Měl jsem neskutečné stesti na ortopeda - pan pred duchodem, depresivni ordinace, zadne hogo fogo a ten mi dal takovou sodu, že jsem mel z neho depku.
20 minutovy monolog o tom, jak si nevazime naseho zdravi.
Co ale duleziteho rekl?
Pane, konopne masti, a jine...to je ted HIT ...ale .... Vyhozené peníze .... 3D vlozky? vyhozené penize....
Rada?
KLID - bez zatizeni
2mesice bez aktivniho pohybu, ktera bolest zpusobila (minimalne. to mi potvrdila i pani z fyzio, taky v duchodu. Rikala, ze zivotni zkusenosti ji potvrdily, ze to je minimalni doba!!!
a druha rada -
fyzioterapie. Elektro či magneticka.
Skutecne jsem prestal jist wobenzyn, prestal pouzivat masti (konska, kostival, konopna)atd.
Prestal jsem delat pohyb ktery to zpusobil. 2mesice - to je to nejtezsi - to vydrzet a chodil jsem na fyzioterapie - elektro.
Moje doporuceni.
Jist vse kde je Vitamic C - ač je to k nevire, pokud nemate C, mate problem se slachami, nezhoji se a nespevni se.
Takže kysane zeli, kiwi atd. Radeji toto nez chemicke.
U chemickeho C neni nikde prokazano, že funguje.
Zaver?
Klid, fyzio a cekat az to nebude bolet.
Kdyby zaclo. Okamzite prestat a cekat dal.
Jednoduche,ale nikdo tomu neveri a mysli, ze to urychli.
Myslel jsem si to taky a po roce me to donutilo s bolestí jit k doktorovi a dekuji mu, že mi rekl, ze jsme idioti a vubec se se mnou nemazlil.
Jeho veta.... pane! znam spoutstu ortopedu, kteri vas budou v pohybu podporovat a davat vam prasky, tak si k nim klidne bezte! Ale to u mě nehledejte!
Protoze me bolela noha, ptal jsem se na pohyb.
Jeho odpoved
Pane, ja vim, ze jste zavisly na endorfinu, ale jediné co ted muzete delat je hrát šachy, maximálně bridž!!!
Byl jsem z neho v depce, ale ted mu dekuji, protoze mel pravdu.
Klid a fyzio mi pomohlo.
Bohuzel ti co to maji z prace, ty lituji, a nezavidim. Clovek se musi zivit.
Klidne pouzivejte masti, wobenzyn cokoliv. I víra, že vám to pomuze Vam pomuze.
Ale podstata je jedna.
2mesice minimalne + elektro rehabilitace či magneto či ultrazvuk.
To co vam bude sedet.
Hezky den
Přidat nový komentář