Ahoj plotýnkáři. Je mi 26 let a mám výhřez na krční c6/c7 15 mm a bederní l5/s1+l4/l5 s tlakem na durální vak. Žádný úraz jsem neměla.
Mé problémy začaly asi před 3 lety - to jsem měla blokádu krční páteře, návštěva neurologie, žádné cvičení pouze opich, límec a domů.
Po půl roce relativního klidu se záhy objevil pocit tlaku v krku neboli knedlík v krku s tím spojená únava, slabost, vnitřní chvění v těle, parestezie končetin a občasné brnění krční páteře. Tento záhadný knedlík a s ním spojené problémy jsem sdělila mudr na neurologii - výsledek RTG krční páteře s výsledkem kyfotizace, lordoza a snížená c4 - tzn nález v normě. Následně gastroskopie, rtg plic, borellie, chlamydie - vše OK.
Můj knedlík se nezlepšoval a paní mudr neuroložka ze mne dělala psychicky labilního jedince.
Dále následovala další zimní blokáda - opich, límec, rhb jazylky, kde mi 10 minut hladili krk.
Po opětovných návštěvách mudr neuroložky mne po roce poslala na mr mozku ( pro podezření na RS ) - výsledek negativní. ORL vyšetření negativní. Nasazen mirtazapin, diazepam.
Život mne moc nebavil, knedlík a stavy výše popsané jsem měla stále, někdy hrozné, někdy lepší. Následovala návštěva u mudr neuroložky s tím, že už pro mne nemůže více udělat a poukázala na psychiatrii.
Pomalu jsem začínala věřit, že jsem asi blázen...ale
Začala se mi motat hlava, zašla jsem k mudr neuroložce, zaslala mne na rhb. K rhb se nebudu raději ani vyjadřovat. Následovalo vyšetření eeg - v pořádku, oční - v pořádku.
Cirka za týden jsem měla další blokádu krční páteře - obstřik a domů. Tímto jsem u paní neuroložky ukončila ˇˇléčbuˇˇ. Mezitím jsem chodila na masáže, trakce a nápravy krku, na které bych jistě nechodila, kdybych věděla....
Do měsíce jsem si našla nového neurologa, který mne zaslal na MR mozku + C páteře - výsledek výše. Velký výhřez na krční páteři s tlakem na míchu.
Od tohoto výsledku se jaksi vše přehodnotilo.
Problémy neustálé motání hlavy, občasný knedlík, přidávalo se brnění do levé ruky, zhoršování zraku, silné bolesti hlavy.
Začala jsem hledat východisko, jak se zbavit výhřezu a s ním spojených problémů.
Zkusila jsem dornovu metodu - zhoršení problémů.
Dále SMsystém - zhoršení problémů.
Obě metody byly vedeny certifikovanými odborníky.
Po smsystému se můj stav zhoršil natolik, že mne začaly brnět všechny končetiny, motání hlavy se rapidně zhoršilo, svalová slabost v celém těle a s ní spojený třes svalů. Fyzická námaha je pro mne velký problém.
Mezitím proběhla první konzultace u mudr neurochirurga v ústí n/l - diagnoza operace.
Problémy přetrvávaly, bolesti vůbec žádné, ale začala jsem mít velké problémy s nohami, velká svalová slabost, problémy s močovým měchýřem (časté močení), vysoký srdeční tlak a vysoký puls, svalové záškuby různě po těle.
Po zhoršení příznaků jsem absolvolala za 2 měsíce od první MR C páteře druhou, výsledek skoro stejný.
Absolvovala jsem sérii vyšetření: EMG v pořádku, MEP, SEP výsledek špatný jen pro levou ruku, EKG v pořádku, Holter ok, krev v pořádku, urologie v pořádku.
Neurolog mne zaslal na kapačky - výsledek žádný.
Byla jsem na CT PRT obstřik kortikoidem i ozonem - výsledek žádný.
Následovala konzultace u neurochirurgů na homolce, ústí, úvn - doporučena operace.
Konzultace na discogel v Brně - doporučena operace, cena mimochodem 45000. Bylo řečeno, může pomoci, ale výhřez je velký, spíše operace. Takže jsem váhala a nakonec po další MR tentokrát L páteře jsem discogel odmítla protože....
Po konzultacích jsem naléhala o MR L páteře, kvůli nohám a močovému měchýři...nakonec jsem uspěla na homolce..
Výsledkem jsou 2 výhřezy, jeden je menší a druhý na l5/s1 je docela veliký.
Co teď... Chirurgové chtějí řezat krk a pak se uvidí co s bederkou.
Mezitím metoda Mckenzie – nulový efekt, dokonce sama cvičitelka řekla, že mi není pomoci.
Všichni kromě chirurgů mi operaci vymlouvají, je to velký zásah do páteře a já se nechci doživotně vracet na sál.
Přiznán id 1. stupně.
Jinak termín mám na Homolce koncem srpna.
Doufám, že jsem alespoň někomu pomohla v zoufalém hledání o pomoc při výhřezu ploténky.
I já sama uvítám jakékoliv rady co dělat, jak dál...je to těžké. Aktuální problémy: Motání hlavy, svalová slabost celého těla, časté močení, putující brnění v celém těle, třes všech končetin, občasné bolesti hlavy, vyčerpanost.
PS: Tuto diskuzi jsem zdolala za dva týdny úplně celou. Škoda, že už pomálu nikdo nepřispívá, čím více info, tím lépe :-)
Hodně zdravíčka všem.
Přidat nový komentář