Redukce váhy není nic jiného, než snížení rozdílu mezi přijatým a vydaným množstvím energie. Pokud jde o zdravého člověka, samozřejmě. Já jsem nikdy nevěřil různým těm návodům, jak zhubnout. Člověk musí mát vlastní hlavu a kapku vůle zhubnout. Žádné přípravky vám nepomohou. Přesněji pomohou ale dočasně. Jde jen o to, změnit stravovací návyky,. Nejde ani o pohyb, protože snížit váhu pohybem, to se podaří málokomu, protože aby tělo začalo spalovat, musel by být srdeční tep cca 130-160 tepů za minutu, což není problém, ale vtip je v tom, že to začne fungovat až po cca 20 minutách. Už vidím, jak se někdo denně žene do sportu, který bude muset dělat ve vrcholném tempu řekněme hodinu. Takže spíš jde o to, změnit složení stravy, jíst celkově méně, jíst průběžně, ne, že se najím na oběd a pak se dorazím v osm večer, protože mezi tím nemám čas. A podstatné je se u jídla uklidnit, udělat si aspoň chvíli klidu a nenaházet to do sebe jako lopatou. Jak římá moje máma, my máme kosti starých předků, osobně měřím 173cm a když jsem na sobě neměl gram tuku, tak jsem váži 93 kilo. Prostě velmi brutální, těžká kostra. Nicméně, když jsem stoupl na váhu, kdy se ručučka zastavila na 114 kilech, říkal jsem si, že něco není v pořádku. Začal jsem méně jíst, jím průběžně, místo gulášek s pěti si klidně dám gulášek se dvěma, dopoledne pomeranč, jabko, odpoledně lehká svačinka čehokoli, večer lehká večeře. Když se mi smrskl žaludek, což se stalo po pár dnech, přestal jsem mít hlad a dostal jsem se do formy. Po měsíci -5, pod druhém -9 a nyní -14. Stovečka je u mě docela príma váha a furt jde dolů, sice už jen lehce, ale jde. Je ze mě sekáč, cítím se senzačně, na badmintonu dám na frak i podstatně mladším plejerům. Ovšem už léta nepiju alkohol, nekouřím, hlduji ale espressu, kávu si sám pražím a kvalitním čajům, především zeleným. Sladké nepiju, jedine 4 deci kofoly po hodinové zabíračce na kurtu. MYslím, že se kolem redukce váhy zbytečně píše, ale málo jedná.
Přidat nový komentář