Za koho lobujete? :) generikum má sice stejný obsah léčivé látky a je levnější, ale nemá stejné přídavné látky. Na tyto látky můžou být někteří pacienti citliví, takže mohou pociťovat menší účinky. To vede k tomu, že si vezmou například další tabletu. Jelikož například doba nástupu účinku je delší, než u stilnoxu. To, že vám lékař předepíše stilnox a v lékarne vám nabídnou alternativu, neznamená vzdy, ze to mysli dobre s vámi, ale ze firma vyrábějící daný lék je motivuje, aby nabízela jiný lék. Moje vlastní zkušenost, když jsem měla předepsaný stilnox: stilnox nemáme, ale nabídnu vam levnejsi varinantu, zolpidem, je levnější a je to to same. trvala jsem na svém, znovu jsem si vyslechla, ze si mam vzit levnejsi zolpidem, kdyz jsem rekla, ze mi má tedy vrátit recept, ze zajdu jinam, kde ho maji, protoze trvam na tomto léku bez ohledu na cenu, stilnox jsem dostala (lepsi nejaky kseft nez zadny), ztrapnila se lekarnice (zda vubec byla mgr.) vyrokem: ze na stilnoxu vznika zavislost a proc ho vlastne potrebuji. Kdyz je to to same, vznika stejna zavislost. Lékar muze na recept uvest poznamku, ze lek nezamenovat, nebo si to pacient muze hlidat sam. Ja konkretne mam vysokou citlivost na pridavne slozky v leku. Takže každý by měl znát sebe a rozhodnout si svobodne. Někdo by usnul i s placebem, kdo má opravdu potíže, tak potrebuje lecbu. Navíc nespavost můze zpusobit zdravotní nasledky horší než uzivaní léků. Dulezite je poslouchat lekare a uzivat leky jak určí, případně to řešit s ním. Takovéto diskuze nejsou odborné a často jen většinu lidí zpanikaří.. a zavislým osobám na prášcích na spaní mohu říci, že pokud pujdete za odborníkem, dokáže vás zavislosti zbavit bez problemů. Jen musíte chtít. Pokud je důvodem nebraní léků jen to, že vám ho lékař přestal předepisovat, tak je snazší věřit tomu, že bez něj neusnete. Mluvím z vlastní letité zkušenosti. Jsou i léky, které nevyvolavají zavislost a spí se po nich také kvalitně.
Přidat nový komentář