Zdravím Vás, chtěla bych napsat naši zkušenost s hemangiomy. Dcerce bude 5 měsíců. Když se narodila, měla již 4 hem.-na koleni, kyčli, nad zadečkem a na ramínku(ten je nejhorší, i krvácel). Během prvních 14 dní se jí vyklubal i mezi očima nad nosíkem a asi ve třech měsících malinký na lokti. Velikosti jsou různé, nejmenší asi 3mm tečka, největší 3x3cm a zatím roste. Nerostou, ale všechny. Barvu mají malinovou, jen ten na rameni jde do fialova, je vystouplejší, jsou na něm šupinky a občas krvácí. Nejsou to potoky krve, ale poprvé mě to dost vyděsilo.
Když byl Elišce měsíc, naše dětská doktorka nás poslala na kožní, tam nám mimo jiné řekli, že malá má atopický ekzém. Ohledně hem. paní doktorka naznala, že počkáme co udělají do roku, pak by nás poslala do Brna k Dr. Faberové. S tím, že to Elišce krvácelo, dětská Dr. nás tam poslala hned. Byla jsem plná nadějí, ale odjížděla jsem odtud znechucená a naštvaná z přístupu Dr.Faberové.Poprvé jsme tam byli 28.11.2011. Byli jsme objednaní na čas, ale ten šel stranou. Museli jsme se registrovat a pak čekat v narvané čekárně, po hodině si nás doktorka sama volala, dala nám žádanku na ultrazvuk hlavy a břicha, na Elišku se ani nepodívala. Šli jsme se opět registrovat na ultrazvuk, opět více než hodina čekání. Pacienti se nevolají v pořadí podle příchodu. Po ultrazvuku opět čekárna Dr. Faberové, opět hodina. Když jsem se konečně dočkala, sestra změřila vel. hem., nadiktovala doktorce a tím to haslo! Doktorka mi jen řekla, že hem. budeme řešit po novém roce, budeme si kupovat jakési léčivo v Rakousku. V r.2012 má být levnější. Byli jsme tam i kvůli tomu ekzému, když jsem se zeptala co s ním, Dr. odvětila "počkejte děvenko"(je mi téměř 29). To už ji teda donutilo sundat nohy ze židle, zvednout se a podívat se na dítě. Dala mi letáček s informacemi a sestra mě měla poučit dál. To vše jsem věděla od naší dětské.
Bohužel se mi potvrdilo, to co jsem četla na jiných diskusích o Dr. Faberové. Sama jsem poznala jak je arogantní a rozhodně mi nepřijde, že má ráda děti(když je na dětském). Jsou pro ni jen kus a čárka. Může být odborník jaký chce, ale je potřeba i lidský přístup. Ten jí je hodně cizí.
Za 14 dní jedeme do Brna zase, už kvůli tomu nespím:-( Snad se o léčbě hemangiomů konečně něco dozvím. S ekzémem nám dobře pomáhá dětská doktorka. Nemusím kvůli tomu jezdit 100km a promrhat půl dne.
Přeju nám i vám všem hodně štěstí s léčbou hemangiomů a dobré doktory k tomu!
Přidat nový komentář