Tak vas vsechny zdravim. Pred 6 let jsem tady zalozila tuhle diskuzi a koukam, ze Lexaurin a jine benzodiazepiny nebyly a nejsou jen muj problem. Doufam, ze Vam ta diskuze nejak pomohla. Ja se ted peru se zavislosti na Rivotrilu, Lexaurin uz mi vubec nezabiral. Nechela jsem jit na detox na psychiatrii, z nemocnic mam hruzu, takze jsem si naridila domaci detox, uz jsem to sundala ze 6mg na 1,5mg a pristi tyden snizim zase, chci to prestat brat uplne. Je to tezke, nebudu to nikomu zastirat, je to peknej hnus, je mi hrozne blbe, ale doufam, ze to prekonam a zustanou mi jen antidepresiva a Lamotrigin (stabilizator nalady).
Mam uz pres 3 roky noveho psychiatra, ktery me dostal z nejhorsiho (psychicky jsem se slozila) a stale se mnou pracuje, mela jsem stesti. Vyzkouseli jsme nekolik typu antidepresiv, az jsme prisli na ty, ktera mi opravdu sedi. Absolvovala jsem 3 denni stacionare v Esetu na Praze 4, ten horni na neurozy nedoporucuju kvuli absolutne priserne psycholozce PhDr. Daniele Novákové, ktera ho vede. Ten dolni se specializuje na hranicni (emocne nestabilni) poruchy osobnosti, kam spadam ja. Terapeutky jsou ok. Bohuzel jsem ho nedochodila kvuli absenci, bylo mi tak zle, ze jsem proste nebyla schopna vylezt z baraku. Neni spatny, ale zadny stacionar za vas vsechno nevyresi, spis vas muze nasmerovat a clovek se s tim uz musi poprat stejne sam, jen s pomoci psychiatra a psychologa. Ale pozitivni na tom je, ze uz konecne vim, co mi je a tudiz vim, s cim bojuju, coz si myslim je velmi dulezite. Mam hranicne strukturovanou osobnost, coz je vicemene vyvojova vada a moc spatne se "leci" kvuli spatne spolupraci pacienta a narocnosti terapie pro terapeuta. Kdyz to reknu narovinu, nikdo hranicare moc nechce, protoze to je hodne prace s nejistymi vysledky. Byla jsem i v Psychiatrickem centru Praha, chtela jsem tam hospitalizaci, pavilon 23 v Bohnicich. Pracuji tam pomoci KBT. Bohuzel tamni doktor mi po tom, co jsem mu rekla sve problemy, se kterymi tam chci pomoct, rekl, ze nevi, jak by mi tam mohli pomoct :( Osobne si myslim, ze tam dokazou pomoct, ale asi nemaji radi slozitejsi pripady, nakombinovane problemy a jeste se sklony k hranicni poruse. V Čechach jsem nenasla zadne zarizeni nebo psychologa, ktery by se specializoval na hranicni poruchu nebo se tim chtel zabyvat. Jedine snad ti placeni psychologove, kteri berou 500,- a vice za sezeni, ale tem moc neverim, kamaradka s obdobnymi problemy chodila, ale je to financne docela narocne, takze prestala a ze by ji to pomohlo, to se rict neda. Takze kdybyste nekdo vedel o nekom nebo necem, kdo se zabyva hranicni poruchou, budu vdecna za info. A kdybyste nekdo chtel vedet o odvykani z benzodiazepinu, tady je odkaz
http://www.drnespor.eu/bnz-sh.doc
Vsem drzim palce!
jj
Přidat nový komentář