Ano, Lexaurinu sa da zbavit. Mam to uspesne za sebou. Bola som na nom zavisla niekolko rokov, pricom som bez neho nedokazala normalne fungovat. Cim dlhsie som ho brala, tym viac som musela zvysovat davky. Niekedy az na 7,5mg denne. Cim som ho brala viac, tym viac som sa citila psychicky chora. Myslela som, ze sa moja uzkostna porucha zvysuje, ze som cim dalej, tym viac na tom horsie a horsie. Bola som bezradna, ze zazracna tabletka mi pomaha menej a menej. Vsetky problemy som riesila liekmi. Praca, vztahy, vybavovanie cohokolvek - vzdy som potrebovala tabletky. Moj zivot sa krutil medzi chvilkami vydychnutia a nesmiernym stresom (ked davka prestavala ucinkovat).Strachom, ci mi tabletky vystacia, dokedy mi vystacia a odkial ich zozeniem.
Jedneho dna som si uvedomila, ze tie Lexaurin mi nepomaha, ale ze mi vyslovene skodi. Ze moje uzkosti vlastne sposobuje on a jeho uzivanie, ze to su prave tieto lieky, ktore prehlbuju moju uzkost a zacarovany kruh. Rozhodla som sa prestat. Neprestavala som postupne, utala som to zo dna na den.
A teraz mozem zodpovedne povedat, ze cela odvykacka trvala 2 tyzdne a potom bol pokoj. 2 tyzdne pekla vymenou za zivot bez liekov.
Musim povedat, ze tie dva tyzdne boli sialene. Na to sa musi kazdy, kto s tym chce skoncovat, pripravit. Ak pracujete, vezmite si volno - v praci to s abstinencnymi priznakami nezvladnete. Ak s niekym byvate, zdoverte sa im a poziadajte ich o podporu. Mne velmi pomahalo, ked som kazdy den opisovala svoje stavy. Dokazala som sa tak aspon na chvilu od toho odosobnit.
Pripravte sa na to, ze vam nebude chutit jest. Zadovazte si prisun Magnezia a roznych inych vitaminov - najma skupiny B. Takisto mozu pomoct aj bylinkove caje, medovka a zihlava. Medovka na ukludnenie, zihlava na detox organizmu.
Budete trpiet nespavostou. Uzkostou v hrdle aj hrudi. Svet sa vam bude zdat rychly (prve dni) a ludia hlucny. Nebude vas bavit nic - ani TV, ani knihy, ani internet. Jedine na co budete mysliet je to, ze vam je zle. Nemajte doma ziadny Lexaurin, ani ine podobne lieky, aby vas to nelakalo. Majte na mysli, ze za dva tyzdne je po vsetkom. Obcas som mavala par hodin kludu, hlavne vecer, co bola nevyslovna ulava, ked sialena uzkost zmizla aspon na hodinu, dve. No boli dni, ked ani tieto chvile neboli. Musite mat vzdy na pamati 2 tyzdne. Taktiez sa moze stat, ze vam jeden den bude fajn, ale ten dalsi to bude zas to iste peklo. Je to normalne. Aj to po 2 tyzdnoch skonci. Dalsia vec co som citila bolo trpnutie tvare a polky hlavy, ale aj to zmizlo (trvalo to asi tak den a pol).
Kazdy den to boli ine stavy. Ozaj tazke, no dalo sa to vydrzat a vysledok stoji za to. Kazdym dnom som bola na seba viac a viac hrda. Uzkosti pomaly striedala hrdost na to, ze ked zvladnem toto, zvladnem uz snad cokolvek. Snazte sa vnimat to ako chripku, ako chorobu, ktora trva 2 tyzdne. Nelutujte sa, bojujte, hovorte o tom s blizkymi. Ak ste sami, napiste to, citajte si informacie na internete . Pite vela tekutin, no vyhybajte sa kave. Mne kava skodila a sposobovala tras. Vzdy som sa po nej citila horsie. Kavu som zacala pit opat az po mesiaci po vysadeni Lexaurinu. To iste platí pre Colu a všetky povzbudzujuce prostriedky. Bude sa vam krutit hlava, no ked budete mat chvilami lepsi stav, skuste doma nieco upratat, vyhodit stare veci - budete mat dobry pocit zo zbavovania sa stareho spolu so zavislostou.
Drzim palce vsetkym, ktory sa dostali do zavislosti na tychto "nevinnych" tabletkach. Viem, ake to je tazke, no pamatajte - su to len 2 tyzdne. A da sa to. Vela stastia a pokoja v dusi.
Přidat nový komentář