Dobrý den. Děti mají pátou nemoc, která se projevila vyrážkou v obličeji. Čím ji prosím mazat?
Dobry den, mate prosim nekdo zkusenosti co delat pri nedostatku vitaminu D v tele? Dekuji
Dobrý den, máme malou 1 měsíční holčičku a na doporučení pediatra jsme jí dávali vitavím D v podobě Vigantol. Bohužel po dvou dnech podávání vitamínu přestala dcerka spát, neustále brečela a chtěla být u prsu. Jakoby byla nervózní či cítila nebezpečí, které hledala u matky. Nedostatek spánku a věčné brečení, které nešlo utišit nás vedlo k vysazení vitamínu a dcerka se po dvou dalších dvou dnech uklidnila. Po konzultaci s pediatričkou jsme byli nusceni vitamín opět malé podávat. Situace se opět opakovala. První den co vitamín dostala byl v pohodě, druhý den navečer již opět brečení, nervozita a nespavost a třetí den ještě horší. Neustále brečící dítě, které je k neutišení vyvede z rovnováhy myslím každého a hlavně manželku v 6-ti nedělí. Vitamín jsme opět vysadili a malá je v pohodě. Peditrička nicméně trvala na podávání vitamínu D, tak jsme sehnali dnes již nesehnatelný Infadin. Reakce dcerky byly skoro stejné. Dnes vitamín vysazujeme opět. PROSÍM - poraďte kdokoliv, či napište Vaši špatnou zkušenost s vitamínem D - přece nebude mít takouto reakci jen naše Simonka. Díky Zdeněk
Mě doktorka vigantol předepsala u všech tří dětí (2kluci a holčička) a všechno v pohodě, žádné vedlejší příznaky a nic,. Dávám jim ho každé ráno do mlíčka takže chuťovo to vubec není poznat. Užívala jsem ho dokonce i v těhotenství (5kapek) a taky bylo všechno v pořádku :)
Ahoj. my jsme užívali, a taky bez problému. já bych svévolně nevysazovala, spíš se poradila s dalším odborníkem. Vitamin je pro děti nesmírně duležitý, protože v ničem jiném ho skoro nemají.
Docela mě překvapuje, že může mít s Vigantolem někdo takové problémy. Dcerka měla taky problémy s prdíky a nespavostí, někteří mi radili, ať zkusím Vigantol vysadit, ale nakonec se vše samo uklidnilo a já zjistila, že příčina problému byla uplně jinde. Vigantol nám naopak pomohl s jadérky v kyčlích, jak už tady někteří psali :-)
Bavila jsem se o vigantolu s pediatričkou, taky jsem se ho bála potom, co jsem si přečetla diskuze na internetu, ale doktorka říkala, že si maminky většinou hledají něco, na co mohou svést prdíky svých miminek, tak ho používám a vše je ok :-)
My s vigantolem taky žádné problémy nikdy neměli, dáváme dětem vždy od narození, zkuste se podívat na jednu stránku, jsou tam o něm bližší informace: https://www.lekarna.cz/vigantol-1x10ml-kapky-roztok/
Já myslím, že je hlavně důležité ho dávat do toho jednoho roku, ale pokud má dítě nedostatek, může se dávat i dýl....vím, že vigantol používají i dospělí.
Já jsem ho dostala u doktorky na předpis a dávala jsem ho poctivě. Hodně jsem četla, že miminka trpí na koliky, ale my jsme neměli žádný problém.
U nás také bez problému a asi bych nevěřila nějakým doplňkům stravy. Přece jen tenhle je na předpis. https://www.lekarna.cz/vigantol-1x10ml-kapky-roztok/
taky jsem o vigantolu četla nějaké diskuze a trochu jsem se bála ho používat, ale dávám ho a všechno je v pořádku
Přidat nový komentář