Dobrý den. Děti mají pátou nemoc, která se projevila vyrážkou v obličeji. Čím ji prosím mazat?
Beru Vigantol již několik měsíců, protože mi lékař zjjistil velký nedostatek D3 a žádnou změnu na sobě nepozoruji.
Dobrý den, máme malou 1 měsíční holčičku a na doporučení pediatra jsme jí dávali vitavím D v podobě Vigantol. Bohužel po dvou dnech podávání vitamínu přestala dcerka spát, neustále brečela a chtěla být u prsu. Jakoby byla nervózní či cítila nebezpečí, které hledala u matky. Nedostatek spánku a věčné brečení, které nešlo utišit nás vedlo k vysazení vitamínu a dcerka se po dvou dalších dvou dnech uklidnila. Po konzultaci s pediatričkou jsme byli nusceni vitamín opět malé podávat. Situace se opět opakovala. První den co vitamín dostala byl v pohodě, druhý den navečer již opět brečení, nervozita a nespavost a třetí den ještě horší. Neustále brečící dítě, které je k neutišení vyvede z rovnováhy myslím každého a hlavně manželku v 6-ti nedělí. Vitamín jsme opět vysadili a malá je v pohodě. Peditrička nicméně trvala na podávání vitamínu D, tak jsme sehnali dnes již nesehnatelný Infadin. Reakce dcerky byly skoro stejné. Dnes vitamín vysazujeme opět. PROSÍM - poraďte kdokoliv, či napište Vaši špatnou zkušenost s vitamínem D - přece nebude mít takouto reakci jen naše Simonka. Díky Zdeněk
Beru Vigantol již několik měsíců, protože mi lékař zjjistil velký nedostatek D3 a žádnou změnu na sobě nepozoruji.
Tak to já jenom 2 a myslím si, že to stačí :). Přece je to potřeba, protože co jsem četla, tak je u nás nedostatek slunečního záření.
Já jsem ho dceři dávala akorát do toho jednoho roku, jak mi řekla doktorka. On se může dávat i potom ?
Ano, může se dávat i potom. Je dobré vitamín D doplňovat hlavně přes zimu kvůli nedostatku slunečního záření :)
Vigantol jsem dávala do jednoho roku a syn neměl žádné bolení bříška ani netrpěl nespavostí, jak se tu píše.
Samková,Linda: Zkušenost mám, jsem sním spokojená. Je to doplněk stravy, kterým si doplňuji chybějíci vitamín D v těle
I za sebe můžu vigantolvit doporučit. Kamčo, většinou mají nedostatek vitamínu D lidi s nadváhou, nebo starší lidi, lidi s tmavším typem pleti, atd... Nejlépe a s přesností vám to samozdřejmě řekne doktor zda ho máte nedostatek nebo ne...
tak to jsem ráda, já mám se zapíjením prášků celý život problém.. jak je to velký tak trpím a zapíjím půl hodiny :D Tak si ten doplněk zkusím taky koupit, děkuji za tip
Evik: Děkuji, koupila jsem balení na zkoušku a je to vpohodě :) Zapíjí se to krásně, tak jsem spokojená
Vitamín D je na křivici opravdu nejlepší, né že bych v tom byla odbornice, ale nám teda dost pomohl...
je pravda že vigantol je dobrý na léčbu křivice a osteomalácie? Doktorka nám jej napsala a moc nevím teda proč..
je to pravda! Nám jej lékařka předepsala.. takže něco na tom bude. řekněte si lékaři a určitě vám poradí, doporučí
pokud jsou problémy velké nebo jeslti přetrvávají, tak jsi radši zajděte k lékaři a uvidíte že vám dobře poradí :)
Mám dvě děti a oběma jsem vigantol dávala a žádné problémy jsem tedy u nich nezpozorovala. Děti mám zdravé a dávám jim ho pořád .-)
Nám vigantol předepsala naše doktorka při její první návštěvě u nás a žádné nežádoucí účinky u nás nepociťuji. Malá je v pohodě, žádné bolení bříška, jak jsem někde četla.
Eliško užívám tento doplněk krátce, našla sem si to na internetu. Mě zaujalo že je to od stejné společnosti jako Vigantol pro miminka a s tím sem byla vždycky spokjená u dětí.. takže věřím tomu že bude kvalitní i doplněk stravy od nich
Tak u nás teda po nasazení Vigantolu problém. Z klidného spíše spavého miminka se stala řvoucí bestie. S přítelem se v péči o něj střídáme, abychom z toho nezešíleli. V noci naspí dohromady tak 6 hodin a přes den nespí skoro vůbec, až na pár nekolikaminutových mikrospánků, protože se uřve. Na zácpy ani prdy netrpí. Dneska zkusím vysadit a pokud se to zlepší budeme hledat alternativu. Maminky, které nemají s Vigantolem problém a radí, aby ho ostatní i přes nežádoucí účinky užívaly nemají představu, co to je za utrpení 18 hodin denně slyšel své dítě řvát.
Přidat nový komentář