Sedíte právě s kamarádkou u kafíčka, nebo nad nad mísou babiččina štrúdlu a tak byste si dali… Jste ale diabetik, takže vytáhnete z tašky raději dia sušenku a přeperete chutě. Jestli tohle berete jako nutnou daň své nemoci, máme pro vás skvělou zprávu. Pochvalte babičce štrúdl a dejte si kousek – nezáviďte kamarádce punčák a objednejte si taky… To, že diabetik musí dodržovat "sladkostní celibát", totiž už neplatí! Přesvědčili jsme se o tom na akci "Vaření pro diabetiky", které v Pražském kulinářském institutu připravil web www.zivotsdiabetem.cz.
Kuře na balzamikovém octu
Být v přítomnosti nejlepších kuchařů a neodnést si alespoň jeden recept - to by byl jistě hřích. Takže chcete-li si doma připravit například zmiňované kuře na medu, tady je:
Rozpočet pro 4 osoby
1 kg velké kuře, 1 dcl balzamikového octa, 2 lžíce medu, sůl, pepř, 1 snítka tymiánu
Postup
Omyté kuře naporcujeme, osolíme a opepříme. Z obou stran opečeme na teflonové pánvi dozlatova - nejprve vložíme na pánev stranu, kde je ů§že. Opečené porce kuřete přendáme do pekáčku a potřeme předem připravenou směsí z medu, balzamikového octa a lístků tymiánu. Vložíme do předehřáté trouby na 160°c a pečeme. Asi po 5 minutách, kuře znovu potřeme směsí a takto opakujeme ještě 3x. Po této době by mělo být kuře upečené. Podáváme s rýží, nebo se směsí zeleniny.
1 porce kuřete bez přílohy obsahuje: 1361 kJ, 325 kcal, 56 g bílkovin, 8 g tuků, 4 g sacharidů, 188 mg cholesterolu, 0 g vlákniny
Přidat nový komentář