Blížící se Velikonoce připomínají význam a úlohu vajec nejen z hlediska tradic, ale také z hlediska nutričního. Vejce jsou jedněmi zatracovaná díky obsahu cholesterolu, jedněmi vyzdvihovaná díky obsahu vitamínů, minerálních a dalších látek. Jak je to tedy s vejci ve vztahu k naší výživě a cholesterolu skutečně?
Najdete zde informace o normálních hodnotách, které jsou stanoveny pro laboratorní vyšetření. Tato databáze byla připravena ve spolupráci s Ústavem klinické biochemie a laboratorní diagnostiky VFN v Praze.
Vyhledat dle názvu
Úplný seznam vyšetření podle abecedy
A B C D E F G H CH I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z vše
- Laktát [ mmol/l ]
- Laktátdehydrogenáza LD [ µkat/l ]
- Lehké řetězce kappa [ g/l ]
- Lehké řetězce lambda [ sérum: g/l moč: mg/l ]
- Leukocyty [ 10*9/l ]
- Lipáza LPS [ µkat/l ]
- Lipoprotein (a) [ g/l ]
- Lutropin (Luteinizační hormon) LH [ U/l ]