Blížící se Velikonoce připomínají význam a úlohu vajec nejen z hlediska tradic, ale také z hlediska nutričního. Vejce jsou jedněmi zatracovaná díky obsahu cholesterolu, jedněmi vyzdvihovaná díky obsahu vitamínů, minerálních a dalších látek. Jak je to tedy s vejci ve vztahu k naší výživě a cholesterolu skutečně?
Najdete zde informace o normálních hodnotách, které jsou stanoveny pro laboratorní vyšetření. Tato databáze byla připravena ve spolupráci s Ústavem klinické biochemie a laboratorní diagnostiky VFN v Praze.
Vyhledat dle názvu
Úplný seznam vyšetření podle abecedy
A B C D E F G H CH I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z vše
- C1 inhibitor [ g/l ]
- C1q komplement [ mg/l ]
- C3 komplement [ g/l ]
- C4 komplement [ g/l ]
- CA 125 [ kU/l ]
- CA 15-3 [ kU/l ]
- CA 19-9 [ kU/l ]
- CA 72-4 [ kU/l ]
- Celková bílkovina v moči [ g/l ]
- Celková bílkovina v séru [ g/l ]
- Ceruloplazmin [ g/l ]
- Clearance kreatininu - gl. filtrace sérum+moč [ ml/s ]
- C-peptid [ nmol/l ]
- C-reaktivní protein CRP [ mg/l ]
- C-terminální telopeptid kolagenu I CTx [ ng/l ]
- Cystatin C [ mg/l ]
- Cytokeratinový fragment 21-1 CYFRA [ µg/l ]