Literatury je mnoho, nechci zde někoho vyzdvihovat či naopak opomenout. Stačí zajít do knihovny, hledat na internetu. Jsou tam i celé Kuchařky ke stažení. Můžete si koupit knihy i v cizích jazycích na e-shopech. Hlavně si vyberte pouze jednu, dvě a nelekejte se rozdílných informací. Když jich učtete ještě více, možná získáte i další rozdílné informace. Začátečníka to může zmást, vylekat, roztrpčit.Proto říkám o makrobiotice, že to chce zdravý selský rozum! Ale soužití makra s mikrokosmem může být jiné v Austrálii a jiné v Česku. Čeští lektoří makrobiotiky se učili též od různých lektorů a z různých učení. Když budete makrobiotik na Sibiři, musíte jíst maso a tuky jiným způsobem než zde v Česku nebo v Africe u rovníku. Přesto jste makrobiotik, čili člověk který chce být v rovnováze se přírodou, se svým tělem, s okolím, s rodinou, sám se sebou. To je makrobiotika. Takže zůstaňte v rovnováze i s rozdílnými radami a informacemi o makrobiotice.
Z těchto důvodů je ideální si do začátku změny stravy i života najít jednoho člověka, chodit k němu na kurzy, držet se jeho rad a informací. Nehledat zatím jiné a nesrovnávat. Přijde to samo, pocítíte že něco chce Váš organismus změnit. To už budete vyčištěný, zkušený makrobiotik a začnete se měnit, protože nic není trvalé a dané ani v makrobiotice. Jak už jsem několikrát zdůrazňovala -každý je originál.
Přidat nový komentář