Při každém stresu, strachu i velké námaze spomaluje až zastavuje látkovou výměnu naše tělo. Náš organismus při trávení a rozkladu bílkovin pak přestává zprávně vylučovat kyselinu močovou..MOČOVINU ( produkt rozkladu bílkovin) Ta se potom usazuje zejména v kloubech , kde může až krystalizovat do podoby nevyloučených solí . Tím velmi trpí chrupavka , rychle se opotřebovává , ....Zvýšený obsah močoviny znamená i prochlazování těla , prostě je nám nepříjemně zima ( močovina se také používala jako chladící směs do chladniček ) Močovina v krvi organismus silně OKYSELUJE . Proto je velmi vhodné , když si uděláme rychle polévku s kořenovou zeleninou , zejména celerem a petrželí . Kořenová zelenina působí svými plusovými kladnými ionty zásaditost a dokáže rychle vyhánět , vyprat , pomáhat vylučovat močovinu z těla ven. Pocítíme to přílivem tepla , uleví se nám a chrupavku tak ochraňujeme . Jestliže navíc zajdeme do sauny a vyvoláme pocení , tak nám za to i ledviny budou velmi vděčné. A ještě ke chrupavce... chrupavka nemá přímé cévní zásobení, není přímo napojená na cévy, proto její výživa a látková výměna je složitější . Sama se chová podobně jako houba -- nasává živiny ze svého okolí -- tkáňového moku ....proto je pitný režim,zásadité polévky z kořenovou zeleninou tak prospěšný . Ale zase pít tolik , abychom vlastní buňky neutopili , vše s mírou. Občas si dopřejme i ten Sulc (aspik ) s cibulí . Aspiky obsahují chrupavkové kolageny aj. ,a cibule sirné sloučeniny , které naše chrupavka může využít. Síru a želatinu přirozenou, s dostatkem tekutin a pohybem ,lehkou prací ,chůzí v lese nebo plaváním , aby se krev a tělové tekutiny --LYMFA pohybovala , protočila , vše se ulehčí a hlavně beze stresu a rozčilování. Takto si chrupavku ušetříme a vyhneme se kloubním náhražkám.
Přidat nový komentář