Dobrý den, je mi 21 let a už 1,5 roku mě trápí chronická rýma. Jsem proto rád, že jsem našel tuto diskuzi, kde se s vámi chci podělit o své zkušenosti, protože jsem do teď myslel, že v tom jedu snad úplně sám. Je to strašný: ráno se vzbudím a 2 hodiny ze sebe doluji hmotu, která se ve mně přes noc nahromadila. V tu chvíli smrkám, vykašlávám a kýchám zelené hleny. Při smrkání se mi z nosu uvolňují husté i ztvrdlé hleny, často s příměsí krve. To už mám pocit, že jsem vysmrkal snad celý mozek. Když mi k tomu všemu praskne žilka v nosu, tak je vymalováno:). Přes den intenzita rýmy ustupuje, hleny se stávají vodnatější a světlejší. Neustále mívám střídavě jednu nosní dírku přidušenou. Do toho mám už více než rok problémy s vytékajícími hnisy z očních spojivek, a aby toho nebylo málo často mi zaléhávají uši na několik dní. Co se týče vývoje rýmy, jsou dny, kdy je to lepší, kdy se mi zdá, že to je celkem v pohodě. Další den je ale všechno jinak.. Byl jsem několikrát na ORL a na CT nosních dutin. Nikde nenašli problém: dutiny byly volné, kanálky též. Do teď mě "cpou" různými antibiotiky, které projevy rýmy po dobu užívání potlačí, ale nevyléčí. Užívám kortikoidové nosní spreje (nejsem si zcela jist jejich účinností) a vyplachuji si každé ráno nos slanou vodou pomocí konvičky. Aerius se mi zdál též neúčinný. Na závěr bych chtěl říct, že obdivuji lidi, co s touto rýmou dokáží umět žít 10, 20 let. Mě se zdá jako by jsem těch 1,5 roku jen přežíval a ne zřídka mívám z toho i pěknou depku. Zajímala by mě hlavně možnost laserového zákroku na sliznice. Je to jediné, čemu ještě dokáži věřit.
Přidat nový komentář