Nechat otestovat by se měl nechat každý člověk, který se ocitl v rizikové situaci (více informací např. na webu České společnosti AIDS pomoc). Protilátky proti HIV infekci se vytvářejí zhruba 2–5 týdnů od nákazy. Tzn. aby byl výsledek testu skutečně spolehlivý, měly by uplynout cca 3 měsíce od rizikového chování. Výsledky testu budou vyhotoveny přibližně do 14 dnů.
Zdravím! O IP pár informací mám, má ji moje dcera. Právě píšu projekt občanského sdružení osob s IP. Z jakého důvodu se na IP ptáte? Mohla bych vám něco poslat, ale v češtině mám materiály převážně v tištěné podobě. Alespoň ve zkratce - IP je geneticky přenosná choroba, která má pestré projevy. Nemocní mají pouze společné kožní projevy - po narození puchýře, které později přecházejí hyperpigmentaci, popř. hypopigmentaci v tzv. Blaschkeho liniích. Další projevy jsou velmi individuální - vypadávání vlasů, oční změny, postižení nervové soustavy - epilepsie, mentální postižení atd. Jestliže máte zájem, budu ráda, když se mi osobně ozvete na mail s o p t u l k a @ e m a i l . c z. S. Kubíková
Přidat nový komentář