Pro mnoho párů se cesta k rodičovství mění v trnitou stezku plnou zklamání a nejistoty. Neplodnost se stává stále palčivějším problémem, který zasahuje miliony lidí po celém světě. Proto se od 20. do 26. dubna koná Týden povědomí o neplodnosti, jehož cílem je nabídnout pomocnou ruku a šířit osvětu o této citlivé problematice.
Ukolébavky se nesmí zpívat. Dítě to ruší a vytrhuje ze spánku a nebo to přímo brání v upadnutí do spánku. S mým postupem se mi podařilo uspat zatím všechna miminka (kdysi vlastní, dnes miminka vnoučata). V místnosti, kde je šero, vezmu nakrmené a přebalené řvoucí miminko do náruče (nejlépe hlavičkou na stranu, co je srdce), začnu ho v náručí jemně kolébat za pomalé chůze místností. A potom začnu potichu broukat: "Houpy hou, krávy jdou, nesou mlíka půl žejdlíka, sotva jdou. Houpy, houpy, kočka snědla kroupy, koťata se hěvala, že jim taky nedala. Houdy,houdy,já do boudy, ona bouda prázdná. Houdy, houdy, já do druhý, ona panna krásná." A tak pořád dokola (asi 3-4x), dokud dítě neusne. Ahoj Pepík pkdzoza@seznam.cz
Přidat nový komentář