Dobrý den, jaký slaný roztok se prosím používá do konvičky na výplach nosu? Kupuje se nebo ho můžu vytvořit doma? Děkuji za odpověď
http://dokumentarni.tv/zdravi/lecba-rakoviny-zevnitr-healing-cancer-from-inside-out
Na přelomu tisíciletí se zvýšil zájem veřejnosti o alternativní způsoby stravování, zejména o vegetariánství a makrobiotiku. Nejde o žádné nové směry ve výživě, jak bývají tyto způsoby stravování označovány ... více ...
Jak tohle někdo může napsat a myslet to vážně! Mléko jako nejlepší zdroj vápníku? :DDD No to snad není možný. To je tedy zajímavé, že například Eskymáci konzumující z 90% maso a nemají deficit vápníku. Asiaté také nikdy nekonzumovali mléčné výrobky a jsou už na první pohled zdravější než většina Evropanů. V tom článku se najde tolik do očí bijících NESMYSLU až je mi úplně líto lidí, kteří si to přečtou a zavrhnou tak možnost jak žít ve zdraví :((( Vy jste paní Burianová pro mě společně s valnou většinou doktorů VRAH, protože se koukáte na věci jednostranně a prosazujete názory jen proto, aby fungoval tenhle ,,byznys se zdravím lidí,,!
Samozrejme, mnoho ľudí nepije mlieko ani neje mliečne výrobky pre nejaký dôvod, lebo napr. majú alergiu na mlieko a nemajú deficit vápniku. Vo viacerých rastlinných produktoch je obsiahnutý vápnik. Napr. v našich končinách tradičný mak je veľmi bohatým zdrojom vápnika, mnohé morské i sladkovodné riasy obsahujú vápnik. Taktiež minerálne vody obsahujú vápnik. Napr. slovenská Koritnica má okolo 600 mg Ca na liter. Dokonca tá istá Koritnica obsahuje železo.
Vážený Tomáši, je mi líto, ale jsem hluboce přesvědčen, že se ve výrocích vůči autorce článku velmi mýlíte. Napsala jej zcela jistě dle svého nejlepšího vědomí a svědomí bez ohledu na zájmy citovaného "businessu". Tak jako i Vy, se vše okolo nás vyvíjí (panta rhei..) a to i náhledy na tuto problematiku celé společnosti a věřím, že i autorky tohoto článku. Myslím, že je velmi lehké někoho odsoudit pokud to děláte z vlastní neznalosti a ukvapenosti, a pokud jste už dost velký "kluk" věřím, že najdete odvahu na omluvu.. Tímto nehodnotím článek z jakéhokoli pohledu, ať odborně vědeckého, alternativního či jiného, jen Vaše invektiva vůči autorce, kterou osobně znám již mnoho let a mohl bych za ni dát v tomto ohledu ruku do ohně. T.
Domnievam sa, že tento článok je dosť povrchný a najmä tendenčný. Opäť sa tu vyskytujú tradičné mýty v pohľade na stravovanie. Tak napr. článok zdôrazňuje, že mliečne výrobky obsahujú kvalitné bielkoviny. Čo to znamená kvalitné bielkoviny? Bielkoviny sa v našom tele rozložia na aminikyseliny a z tých si potom naše telo zloží pre neho potrebné bielkoviny. Človek potrebuje príjmať obmedzený počet esenciálnych bielkovín. Tieto esenciálne aminokyseliny získa, ak bude konzumovať obiloviny a strukoviny (čes. lušteniny) a ich trávenie menej zaťažuje organizmus ako trávenie mliečnych výrobkov. Tak potom v čom sú mliečne bielkoviny kvalitnejšie? Tým, že telo potrebuje viac energie na ich rozloženie. To predsa je negatívum. Ďaľším mýtom je presvedčenie, že vápnik môžete príjmať len konzumáciou mlieka a mliečnych výrobkov. Existujú však rastlinné produkty (mak, riasy) a minerálne vody, ktoré obsahujú častokrát viac vápniku ako mlieko. Dokonca ani B12 nemusí byť problém, lebo niektoré riasy tento vitamín obsahujú. Častokrát ďaľším mýtom býva pohľad na makrobiotiku, že ide o jednostrannú stravu. Samozrejme, ak budem celý rok jesť len mrkvu, tak sa asi nedožijem Vianoc. Avšak makrobiotická strava je veľmi pestrá. Aj masožravci keby jedli len mäso, tak im vzniknú zdravotné problémy. A ďaľším tendenčným pohľadom na stravu, ktorý sa objavuje v tomto článku je ten, že vôbec sa nezmieňuje o škodlivinách, ktoré konzumujeme s jednotlivými potravinami. Tento článok je tendenčný, v podstate v ničom nie je objavný, ani synteticky zhrňujúci. Je to len taký zhluk mýtov objavujúcich sa medzi ľuďmi, čo sa týka vegetariánstva a makrobiotiky. Ten článok je vlastne nejakou psychohygienou autorky, ktorá mala asi nejakú potrebu vykričať všetkým vegetariánom a makrobiotikom, akú blbosť robia, keď sa takto stravujú. Ja by som autorke odporučil viacej štúdia, viac čítať aj rôzne alternatívne názory, viac uvažovať, viac objektivity, viac pokory pri písaní a možno nabudúce si tu prečítame ďaleko kvalitnejší článok. A možno budeme prekvapení, že aj názory budú trochu iné. Autorke a všetkým ostatným prajem veľa šťastia a zdravia.
Přidat nový komentář