Mám prosbu: Setkali jsme se s tím, že lékařka odmítla doprovod pacienta při stavu akutní břišní bolesti, kdy jsem dovezla vnuka 18 (bolesti, krev ve stolici, vykašlal krev). Nejsem hysterická, ani nervní typ, ale člověk praktický a jednající racionálně. Vnuk-student doprovod chtěl, bylo mu špatně, má v naší přítomnosti pocit podpory a bezpečí ( v dětství byl sledován pro LMD, navíc se starám rodině o stravování a tedy i já bych potřebovala informace čemu se při přípravě jídla vyhýbat, co naopak zařadit, nahradit atp.) Lékařka mne požádala ať počkám na chodbě, takže jsem nediskutovala a přítomnost v ambulanci nevyžadovala. Provedli gastroskopii, zdůraznila mu termín kdy si musí vyzvednout pouze ON osobně výsledky, které nikomu jinému nevydá. Dopadlo to tak, že vnuk si pro výsledky odmítl jít s tím, že ho tam nikdo nedostane ani párem volů. My jsme se o to nepokusili, protože jsme si byli vědomi toho, že nám výsledky nevydá a bavit se s námi nebude. Od té doby uplynul rok, vnukovi dobře není, mívá ukrutné bolesti, při kterých je bílý doslova jako papír, chirurgové provedli rentgen a ultrazvuková vyšetření břicha a střev - nic nebylo zjištěno. Je jasné, že musíme znovu navštívit gastroenterologii, ale bez nás tam jít nechce. Má pacient právo vzít si s sebou do ordinace (nemám na mysli přímo k výkonu speciálního vyšetření) doprovod? Znovu podotýkám, že nejsem hysterka, ale v mé přítomnosti bude pacient klidný. Jak to vlastně v takovém případě je?
Přidat nový komentář