Zdravé dásně mají většinou růžovou barvu a těsně přiléhají k zubům. Dáseň pokrývá zuby od čelistní kosti až po viditelnou korunku zubu a tvoří ochrannou bariéru, která zabraňuje pronikání zánětlivých bakterií ke kořenům zubů a do čelisti. Zároveň zajišťuje pevné ukotvení zubů. Pokud se však začnou v ústech hromadit bakterie, může to vést k onemocnění dásní a jejich ustupování.
Tento clanek mne jenom utvrdil v tom co ¨jsem si myslela o ucincich medunky. Nikdy ani neskousela hledat konkretne ucinky medunky, az ted, ze jsem na to nahodou narazila. Muj pritel totizto mel problemy s pitim a nespavosti. Babicka je totiz bylinkarka a kdez to jsem s ni vyrustala tak jsem se lecos naucila nebo zapamatovala. A tak jsem jednou koupila zivou medunku a skusila mu dat vypit tento caj. Po trech dnech co nemohl spat, celou noc brouzdal po byte a uz byl z toho nervozni a vycerpani, tak usnul jako male dite a spal az do druheho dne do deseti. Vzbudil jse vyspali a odpocinuty i psychicky.Muj nazor je tedy, ze nejlepsi jsou bylinky na leceni ruznych nemoci, ale tam kde uz nepomuzou bylinky je nutno pouzit bohuzel i nezdrave leky, ktere nas organizmus sice leci ale zaroven i skodi.
Přidat nový komentář