Dobrý den, plně Vaše pocity chápu, mě dg zjistili v r.05- měla jsem rok po svatbě, skvělou svatnu, stavěli jsme dům a mě bylo 23let- nejdříve jsem plakala, pak se vztekala a pomalu se smiřovala. Za tu dobu jsem měla asi 3 ataky a jednu velkou v 10t. těhotenství a teď mám další a melému je 10měsíců- mám zaplaťpánbů jen brnění a mravenčení na břiše a na nohách, ale můžu chodit, doktor říkal, že je to zázrak, že jsem to bez ataky tak doĺouho po porodu vydržela a teď si nadávám, protože jsem měla poslední dobou problémy, žila ve stresu a atka si ke mě cestu našla, dovolila jsem jí to, jsem hloupá. Hlavní je být psychicky v pohodě, máte štěstí, že již máte děti, protože těhotenství a pak ta náročnější doba po porodu to zhoršuje, máte doma dva malé poklady, buďte moc ráda a hledejte pozitiva a negativa hoďte za hlavu. Já se s tím teď taky peru, štve mi to někdy bych brečela, ale nebudu, nechci RS zase dávat nějakou možnost mi to zhoršit-vyhlásila jsem jí válku a musím kvůli sobě, manželovi, naší rodině a hlavně kvůli malému a i přes tuhle dobu, kdy mi není úplně nejlépe jsem rozhodnuta mít ještě jedno zlatíčko. Musím říct, že jsem celou dobu asi žila, jako kdybych byla zdravá, cvičila, pomáhala na stavbě, jen jkdyž jsem byla unavená jsem odpočívala a na nemoc si vzpoměla jen když přišla. Buďme rádi, že žijeme v téhle době, není to úplně léčitelné, ale dobře ovlivnitelné. Do porodu jsem užívala při atace Solumedrola pak ještě chvíli medrol v tbl., teď po porodu mi dali inj. Avonex 1x týdně mi ho manžel píchá a dneska mi řekli, že mi udělají novou MR a pokud tam najdou novou lézi, takže by mi dali nějaké infuze, které jsou daleko lepší, ale musí se splńovat určité podmínky. Jsem sice zdravotní sestra, ale přiznám se, že jsem se doteď nějak do hloubky o léčbu nezajímala, mám skvělého lékaře a sestru, kterým naprosto věříma mě pomáhá pokud je mi dobře, úplně nemoc vytěsnit z hlavy a přemýšlet o ní, jen když jsem unavená, nebo na mě jde ataka. Pokud budete chtít klidně písněte na [email protected]. Držím palečky, utřete slzy, zahoďte kapesník a řekněte si, že jsou na tom jiní lidé ještě hůř, ale že i když RS máte, tak ji budete určitě dobře držet v určitých mezích. Pa
Přidat nový komentář