Dobrý den,
manžel před 3 lety onemocněl klíš.encefalitidou,ale jeho zdrav.stav se ani po půl roce moc nelepšil naopak musel na operaci prostaty (již dříve měl potíže),která se zhoršila zřejmně když byl na kapačkách.Vše pak bylo v pořádku,nic nenasvědčovalo,že se zdravotní stav zhorší.Po dalším necelým půlroce začal mít problémy s chůzí a bolesti svalů na nohou,ztrácel rovnováhu.Na neurochirurgii mu sdělili,že musí podstoupit operaci krčíní páteře se štěpem,jinak prý ochrne.Tak šel.Dával si vlastní štěp,dodržoval vše co měl - nosil límec,nakonec tato operace byla zbytečná,vůbec nic to nepřineslo.Žádné zlepšení,tak byl odeslán na lůžkové a tam byl vyšetřován asi týden. Podstoupil 2x MR a CT a pak odběry z páteře. Poslali je do 2 laborek, jedna potvrdila RS ale ta druhá ji nepotrvrdila,že prý snad dědičnost,nebo následek ztoho zánětu mozku.Léčí jej na RS,některé léky snáží ale ty co ne,musel vysadit.Je mu nyní 58 let.Celý život tvrdě pracoval a věřte mi,byl na tom velice psychicky zle.Nyní přes rok je v plném inv.důchodu.Ale má dny,kdy je muj opravdu hůře,bolí nohy,má vnich i třes,zakopává.Ale zase je několik okamžiků,kdy mu je lépe a snaží se něco dělat.Věřte,naučila jsem se dělat práce,které dříve dělal manžel,jenže nyní je nezvládne,tak se snažím já,nic jiného mi nezbude.Cvičím sním skoro denně,taky chodíval k fyzioterapeutovi,ale nic to nepřineslo.Bydlíme na vesnici,tam je práce pořád,ale zase lepší než ve městě,tam by byl na tom psychicky špatně,tady má kolem domu dost aktivity a zejména může chodit se psem na procházky,což miluje.Nyní za měsíc jde zase na kontrolu,chci aby mu byla provedena vyšetření a to genetika.Pak chci aby šel do lázní.Já to zvládnu,musím, máme doma i slepice a králíky,víte,manžel má takto myšlenky zaměstnané a to je dobře.Věřím,že to spolu zvládneme,zejména nyní,kdy máme ročního vnoučka.
Tak vám všem přeji jen hezké příjemné dny.
Děkuji.
Přidat nový komentář