Co zkusit řešit svoje životní problémy a přirozené spouštěče úzkosti jako je strach ze selhání ve škole (lépe se připravit) nebo nebýt v toxickém vztahu? (hledat kvalitní partnery nad rámec krátkodobého potěšení). Většina lidí, co zde tvrdí něco o nežádoucí reakci či pocitu nespokojenosti zcela upřímně nedělají prakticky nic k prevenci vzniku či řešení konkrétní situace. Žádné drogy jako jsou antidepresiva vám nezlepší váš vlastní vztah ve vztahu, s rodinou a ani nevyřeší vaše povinnosti. Jsou to nebezpečné drogy s řadou vážných vedlejších účinků, díky kterým se možná budete nějakou dobu (měsíce až roky) cítit lépe, ale fakt ty drogy nepůjdou a nevyřeší za vás jádro vašich obtíží a nedostatek smyslu v životě, což je jediný důvod, proč se v prvé řadě cítíte na hovno.
Kdybych si procházel rozvodem a přišel o kontakt s dítětem, myslíte si, že si díky drogám (ad/jiné) zasloužím, cítit se dobře bez řešení daného problému?
Řešte jádro problému a nehledejte nesmyslné chemické sračky, které váš mozek zmanipulují do dobrého pocitu, když vám mozek dává informaci, že musíte něco změnit a problém vyřešit pro vaše vlastní dobro.
Ke vsemu si uvědomte, že každý druhý praktický lékař vám na vše, co nejde efektivně diagnostikovat skrze základní odborné lékaře (neurolog,imunologie, UNK/ORL či fyzio), předepíše, bez hlubšího bádání a zohlednění holistického přístupu, antidepresiva a pošle vás do hajzlu, i když máte řadu nedostatků například ve výživě, absenci pohybu či destruktivní sociální podmínky na denní bázi.
VŠE ZAČÍNÁ U VÁS. VEMTE ZODPOVĚDNOST DO VLASTNÍCH RUKOU. PLŇTE SI POVINNOSTI, UDRŽUJTE ZDRAVÉ VZTAHY A HLEDEJTE SVŮJ VLASTNÍCH SMYSL.
Žádné semi-návykové problém maskující chemické látky/drogy,jako jsou antidepresiva, vám nepomohou řešit váš problém na úrovni, kde už vaše úzkost a deprese nebude mít důvod vám dávat signál, že je ve vašem životě něco špatně a je čas to změnit - i když to stojí delší úsilí - a ne to ignorovat a spoléhat se na nástroje, které vás dočasně zbaví negativních myšlenek za cenu mnoha let problémů v budoucnu.
Přemýšlejte hlavou. Vaše tělo k vám mluví a pokud se cítíte depresivně, máte úzkosti či vás nic nebaví a nedává smysl.. nejspíše to pro vás není to nejlepší, co byste měli hledat. Při dospívání se všichni měníme, každý jsme geneticky i sociálně jiní, tak poslouchejte svá těla a přípusťte, že to, co vás bavilo před lety nemusí být ta správná či jediná cesta pro vaše štěstí, smysl a každodenní realizaci.
Zkuste spoustu jiných věcí a zejména hledejte věcí, které vás možná nenaplňují v daný moment, nejsou jednoduché, ale posouvají vás v životě vpřed.
Úzkosti a deprese se nedějí samy od sebe, je to evoluční genetický signál, že musíte něco změnit, vyřešit své problémy místo ignorace a najít smysl života. Hodně štěstí všem.
Existuje řada výjimek, lidé s vrozenými vadami, kteří potřebují antidepresiva, je jich však minimum a nemůžete věřit obvodnímu lékaři ani psychiatrovi po 30 minutové "konzultaci", že právě on zná celou vaši historii a veškeré podmínky a okolnosti.
Poslouchejte svá těla a věřím, že s tvrdou prací nepotřebujete žádné léky, které vám efektivně rozházejí řadu hormonů a v 90% případů způsobí více škody než užitku.
PS: lékaři vám cpou antidepresiva, protože mají z předpisů peníze-provizi. Prakticky nikoho z nich nezajímá váš historický či aktuální stav, mají předepsat co nejvíce, tak předepíšou co nejvíce.
Nejlépe si pomůžete sami a to tak, že budete dále zlepšovat své osobní vztahy, vyhledávat změny životního stylu, praktikovat holistický přístup a hlavně se nikdy nevzdat.
Byl jsem v sebevražedné depresi 5 let poté, co jsem kvůli chronickému onemocnění nedokončil studium vysoké školy, což byl můj životní cíl společně s kontinuálním zlepšováním sebe sama, budování rodiny apod. Samozřejmě že má duše vnitřně potřebovala buďto udělat to, co jsem ale nedokáza, bez či i s ohledem na moje onemocnění, a nebo se časem vyrovnat s tím, že nejsem a nejspíše nikdy nebudu tam, kde jsem měl své celoživotní ambice a pro co jsem cca 7 let v průběhu střední a vysoké školy poctivě makal.
Byl jsem na dně, objevila se u mě řada jiných chronických onemocnění či psycho-somatických projevů (dodnes netuším, co byl spouštěč či příčina)
Přidat nový komentář