Dobrý den. Děti mají pátou nemoc, která se projevila vyrážkou v obličeji. Čím ji prosím mazat?
já to mám taky. petr 34 let.
Dobrý den, mám 16-ti měsíčního syna asi od 2měsíce má zduřelou uzlinku na krku.Asi před měsícem se mu udělala uzlinka další.Je to necelý týden co mu skončila rýma a před 7-mi dny byl očkován proti zarděnkám,příušnicím a spalničkám.Mám pocit,že se mu ty uzlinky zvětšilii má na to vliv očkování nebo rýma?Děkuji
Dcerce jsem taky objevila na krku uzlinku, mohlo to být tak 6 týdnů po porodu..nejdříve dr.říkala, že je to jen zduřelá uzlina a jen to sledovala, pak se ji však začala zvětšovat a vylézat na povrh a zároveň fialovět. To už nás poslala na různá vyšetření, vyběhali jsme jich poměrně dost. Nakonec se ukázalo, že to byla reakce na očkování proti TBC z porodnice. Opravdu to bylo na straně, kde se očkovalo...Díky tomu nemohla být ani očkována. Uzlinka pak postupovala jako uhřík, jako by uzrála, praskla a vytékala vodička..Na rentgenu se ukázalo, že byly 2 a ta větší velikosti 2,5x4! To měla ale nejvíc v sobě, na povrchu byla tak centimetrová..několik měsíců jsme byli v péči odborné lékařky, mazali jsme mastičkou, pak ji z ranky vysávala tu tekutino...to ale nebylo bolestivé. To 1.očkování nakonec absolvovala až asi v 9.měsíci, nemohla si nechat ani píchnout uši...ted je jí 4,5, uzlinka je mírně viditelná, jako taková malá jizvička... Takže myslím, že by uzlinka mohjla mít souvislost s očkováním vašeho syna.
Přidat nový komentář