Blížící se Velikonoce připomínají význam a úlohu vajec nejen z hlediska tradic, ale také z hlediska nutričního. Vejce jsou jedněmi zatracovaná díky obsahu cholesterolu, jedněmi vyzdvihovaná díky obsahu vitamínů, minerálních a dalších látek. Jak je to tedy s vejci ve vztahu k naší výživě a cholesterolu skutečně?
Mám 42 rokov a po celý svoj život trpím podváhou, pri výške 16O cmvážim stále iba okolo 47 kg. Stravujem sa výdatne, všetko mi chutí, len jedávam často a v menších dávkach, hlavne sladké. Navyše mám dosť ťažkú skoliózu. Potrebovala by som vážne pribrať minimálne 5 kg, ale aj viac, pretože som pred trom rokmi mala karcinóm na mandli. V dôsledku radioterapie som ešte schudla na nejakých 4O kg, čo sa prejavilo výrazným zhoršením skoliózy. Trvalo mi tri roky, kým som sa dostala späť na svojich 47 kg, ale chrbticu mi už do pôvodného stavu nedá nikto. Mám obavy že v prípade nejakej inej vážnej choroby ktorá by ma mohla postretnúť a opäť by som mala schudnúť, tak že mi pôjde o život. Naozaj platí, že kým tučný schudne, tak chudý...
Přidat nový komentář