Dobrý den měla bych na vás prosbu a dotaz jestli se nějaký z lékařů zabývá problematikou spontánní pneumotorax. Dcera v roce 2013 prodělala spontánní pneumotorax a to 2x během 20 dní poprvé ji zavedli k plíci hadičku, aby odešel vzduch který se tam utvořil a cca za 20 dní ji museli odstranit kousek problematické plíce, kterou následně zasvorkovali a 6 let byl klid a vůbec nepřišli na to proč se to stalo je říkali že tim trpí vysocí a chudí, převážně chlapci. Koncem ledna dcera přijela z internátu domů a hned mi hlásila, že ji bolí na hrudi přes víkend se to tak nějak zvládlo a protože prodělala mononukleozu tak jsme to směřovali na tyto problémy, ale v neděli když se chystala do školy na intr šla se umýt a po chvíli jsem od ni z koupelny měla telefon, že mám hned přijít a poslechnout si její dýchání no prostě ji to tam syčelo jako kdyby ucházelo srdce. Tak jsme se v 22:30 vydali do nemocnice na pohotovost tam jsme řekli, že před 6 lety měla ty a ty problémy s pneumotoraxem akorát jedna změna bylo to i hodně bolestivé nahoře jak se tam shromažďoval vzduch, ale než jsme se dostali na to správné místo uběhli 4,5 hodiny a potvrdili,že je to zase spon. pneumo. A hospitalizovali ji dali ji kyslík že by se to mělo rozehnat a zacelit než se vše spravilo byla na kyslíku 4 dny a propustili ji i z 3 mm dirkou domů,že by se to mělo zacelit po několika dnech a kontrolách se to opravdu zacelilo, ale už je to cca měsíc a půl a dcera má pořád bolest na straně kde byl pneumotorax a když jsme došli do nemocnice na kontrolu při potížích, že ji to pořád trápí a bolí tak ji řekli že neví proč ji to boli a proč se to děje. Rengen byl v pořádku plice také tak nás poslali na internu tam ji udělali ekg, ultrazvuk srdce a spoustu odběrů a nic nezjistili a teď je dcera na intru a já s ni komunikuji a ptám se a pořád ji to bolí tak už jsem bezradná a mám strach, aby s toho nebylo něco jiného a to ji ještě řekli pokud se to zhorší máme volat rychlou. Tak bych byla moc ráda kdyby se našel nějaký lékař, který se s touhle problematilou setkal a ví jak dál nebo co dělat. Předem moc děkuji za kladné reakce a informace přeji pěkný den M.B
Přidat nový komentář