no já bych byla pro, aby všichni napsali, kde jim cystoskopii udělali dobře a lidé budou vědět, kam jít na vyšetření.Já jsem byla také na vyšetření, nevím, jestli doktor použil nějaký gel, ale spíše ne, dá se říci, že se doktor snažil, abych necítila žádnou bolest.Řekl, abych se uvolnila, byla to taková menší bolest, vzorek žádný nevzal, jen se díval. po ukončení jsem musela na WC, měla jsem pálivý nepříjemný pocit.Ještě asi 4 hodiny po zákroku jsem měla nepříjemný, bolestivý pocit. Doktor mě řekl, že musím na operaci a že pošle tumorky (velikosti do 1,5cm)na rozbor až je vyndá.Což nechápu, protože si mohl vzít vzorek již hned při cystoskopii a ne až po operaci.Ale zřejmě musí stejně ven, tak nemá cenu brát vzorek. Nevím, jestli najdu dost odvahy a nechám se operovat. Bojím se toho, že se budou tumorky vracet a já budu muset zase na operaci. Možná bude vše OK, ale nevím. Navíc mě doktor řekl, že po operaci budu muset každé 3 měsíce na kontrolu, takže zase ta hrozná cystoskopie. To tu močovou trubici budu mít asi zničenou, pokud nebudou používat ten gel, který by měli používat. Kdyby alespoň z části znecitlivěl moč. trubici, tak bych určitě necítila nepříjemnou palčivou bolest.Ale nevím, jestli by měl být takový postup.Takže pokud bude doktor pracovat asi tak jak má, ( gel, znecitlivění?) tak by to nemělo bolet, pokud ne, tak to nebude příjemné nikomu!
Přidat nový komentář