Paní Helenko.
Jak jistě víte, nejsem lékař a nerad bych svými radami někomu ublížil. Proto jsem se nejprve poradil s lékařem a teprve potom jsem se rozhodl odpovědět. Jinak řečeno"jak jsem koupil, tak prodávám" Jak jsem řekl, začal jsem zábal používat proto, že pomáhal od bolesti.Gabapentin neléčí,ale pouze potlačuje vnímání příznaků, bolesti, brnění a podobně.Má řadu vedlejších účinků včetně ohrožení paměti, zmatenost a podobně, protože působí přímo na centrální nervovou soustavu. Proto jsem tento lék odmítl, prostě si nemohu tyto vedlejší účinky dovolit.Jsem muzikant a paměť a soustředění je pro mne alfou i omegou. A tak jsem skusil ty zábaly a pokračoval v tom, protože bolest ustala a já jsem mohl celou noc klidně spát.Že by to dokázalo vyléčit polyneuropatii,či dokonce i lupenku jsem netušil.Faktem je,že dnes již nemám problém s jedním, ani druhým i když na nohy již zábaly neaplikuji,či spíše jen sporadicky. Když lékař poznal výsledek a bylo zjištěno, že se mně vrátil cit i do míst,která již byla témeř necitlivá a měření ukázalo téměř normální stav, byl lékař mírně řečeno udiven.Když jsme spolu hovořili o tom, co by mohlo být pžíčinou vyléčení,řekl, že ty zábaly vyvolávají rozšíření cév a lepší prokrvení těch míst a navíc prý tyto zábaly díky tomuto účinku působí i proti zánětům.I lupénka je spůsobená zánětem a proto při těch zábalech mizí. Ptal jsem se zda by to mohlo uškodit při eventuelním zánětu žil (abych vám mohl odpovědět) on říkal, že spíš by to mohlo ten zánět vyléčit, než uškodit,ale přesto se raději poraďte s lékařem.Myslím, že vám řekne totéž jako ten můj.
Mluvíte o studeném zábalu a já mám obavu,že došlo k nedorozumění. Jde o studený zábal,ale zábal kterému se říká zapařovací,čili Priznicův zábal. Já jej aplikuji tak,že namočím starou frote osušku(je dost velká),přeložím ji po délce a obalím tím nohu, či ruku jako fáčem.Potom toto obalím starou dekou a převáži elastickým obvazem (jen tak aby se to v noci nerozbalilo a nezamáčel jsem povlečení) Ráno to vše sejmu a mohu říci,že je to téměř horké a jde s toho pára.Ono je to studené a nepříjemné jen chvilku a potom ustoupí bolest a brnění .Je to prostě blaho a co je důležité, Bolestivé příznaky se již od druhého dne neobjevily ani přes den, spíše někdy až k večeru a to již byl čas na nový zábal. Postupně veškeré příznaky mizely a jako poslední mizelo brnění a necitlivost palců u nohou. Musím však přiznat, že to není rychlé léčení a i po zmizení příznaků je dobré v tom nějaký čas pokračovat.To jsem poznal na vlastní kůži, když jsem začal lajdačit a zábaly vynechávat. Dnes již problémy nemám a dokonce se mně vrátila síla do nohou a rukou. K mému lékaři chodil s polyneuropatií starší muž (kolem 70let) o dvou francouzkých holích a v předklonu. Můj lékař mu doporučil aby skusil tuto metodu jen tak na skoušku a odvolával se na mne,jak to pomohlo mně. Potkal jsem jej nedávno a hole již neměl a chodí vzpřímeně. Co víc mohu říci?? Jak jsem řekl, jsem muzikant, je mně 60 let a dnes opět vydržím hrát a zpívat tři dny po sobě po osmi hodinách. S těmi problémy jsem vydržel s problémy a sebezapřením sotva jedno vystoupení. A navíc paní Helenko, je to úplně zadarmo,tak proč to neskusit?
Přidat nový komentář