Už párkrát se mi podařilo zastřihnout nehty tak nešikovně, že se udělal zánět. Naštěstí se mi vždycky podařilo zapomenutý střípek nehtu, který tlačil do nehtového valu, vystřihnout. S pomocí černé masti pak zánět většinou zmizel.
Naposled to bylo horší, opět špatně zastřihnuto, navíc se zánět pomalu rozšiřoval, nad nehet i pod něj. Opětovná "operace" s nůžkami nepomohla, hnisalo to, už to nebyl pěkný pohled, tak jsem po čtrnácti dnech (!) vyrazil na chirurgii. Ty, kdo mají strach, můžu uklidnit, pro chirurgy je to banalita. I když věta "sestři, budou mi stačit nůžky..." mi moc optimismu nedodala. Díky umrtvení ale žádnou bolest necítíte, a když se na to nedíváte, tak je to v pohodě:) Ustřihli mi z boku kus nehtu, trochu to samozřejmě krvácí, ale ošetří to a zavážou. Teď sedím doma se zavázaným palcem a jsem rád, že se to snad konečně vyřeší. Příště budu stříhat nehty jedině rovně!
Radím: Když se to nelepší a bolí to jako čert, jděte k doktorovi. Na chirurgii to bolí míň než neléčený zánět.
Přidat nový komentář