Zdravím. Ráda bych přidala nějaké zkušenosti, které jsem měla ze žlučníkem já. Jako dítě jsem něchtěla moc jíst, nejedla jsem maso a nějaká životospráva jako se na ní dbá v současnosti u mě asi tenkrát nehrozila( babička která se o mě starala mi dávala jíst samý blafy, které jsem odmítala) Takže jsem v 15 měla 50 kg /cm173. Pak jsem začala tak trochu normálně jíst a nejradši jsem měla sladkosti, ale váhově jsem byla tak na 6Okg. Ve 20 jsem začala jíst dělenou stravu , zvlášť bílkoviny a zvlášt´ potraviny rostlinného původu.To jsem jedla do 30 let , ze smažených jídel jsem jedla ráda sm. sýr a květák, k to,mu tatarku, čokoládu jsem jedla snad denně, nadýmavé jídla mi nikdy moc nechutnala. Po 30. jsem se na hlídání kg nesoustředila a dostala jsem se na 86kg a oblíbila jsem si italskou kuchyni -smetanové omáčky- sýry,prostě samé prázdné kalorie. Hrůza.... a od té doby mi začali problémy, lidově řečeno zajídala jsem problémy v práci i v osobním životě(rozvod), stres a vůbec se nedivím, že mi z tohoto stylu života začal žlučník haprovat. Začala jsem si dělat rekvalifikaci a den před zkouškami mi chytl první žlučníkový záchvat, nedá se to popsat, doslova jsem se v noci doplazila na chirurgickou ambulanci, kde jsem se svíjela na WC z vydatným zvracením, dali mi na kapačky a ráno bylo po bolesti, pak jsem se cítila dobře, tak jsem podepsala revers s tím že musím dělat zkoušky( jsem nezaměstnaná ). Lékaři mě to rozmlouvali, ale já si nedala říct. Doporučili dietní režim. Do týdne další kolika a zase pobyt v nemocnici, nález na sonu 2 kamínky o velikosti 1,5 cm, krevní a jaterní testy signalizovali zánět (jaterní testy měli jednu z hodnot 11,6 normál je prý hodnota 2-3), takže mě nemohli operovat, byla jsem tam týden na kapačkách a o 4 denním hladu a pouštěli mě z hodnotou 6 s tím, že až to klesne na normál čeká mě operace. Bylo mi provedeno RCPE( opravdu chuťovka.....šlahoun do krku a vypití kontrastní látky,asi 10 min. vyšetření v trávící soustavě za účelem zprůchodnění žlučových cest). po propuštění dieta. Plánovaná operace, dokud nebudou testy v pořádku. Pak jsem za 14 dní relativního klidu za dodržování diety :-) snědla zleninový vývar z hráškem a rozmíchaným vejcem a ochutnala jsem prstem rybí pomazánku z tuňáka, kterou jsem dělala přítelovi k večeři a za dvě hodiny už mě vezl zase na chirurgii....stav: známá bolest a opět na kolenou a zvracení. Takže si mě tam nechali ale bohužel se mi do rána neudělalo dobře ani po kapačkách a tak jsem celou noc prochodila po chodbách nemocnice s ledovým obkladem a čas opravdu neutíkal....druhý den v devět se to zklidnilo a při vizitě mi naplánovali operaci, neboť hrozila performace(prasknutí) testy už ukázaly příznivé hodnoty.....Operace laparoskopicky nemocnice Strakonice- musím říct, že titul nejlepší nemocnice v ČR dostala oprávněně. Chování lékařů a personálu nemocnice bylo vynikající a to jsem si zasloužila za moje riskantní chování horší zacházení :-)stravu nekomentuji- většinu času jsem tam nejedla a pak jen dietu č.4 Spadla jsem se za 2 měsíce o 10 kg. Následek mé nezodpovědnosti se jmenuje nezhoubný nádor na pravé nadledvině, které ukázalo pooperační CT vyš. Teď musím čekat půl roku na kontrolní CT jestli to zmizí. Pokud ne asi mě čeká další operace, ale momentálně nikdo přesně neurčil jestli je to jen hematom nebo nějaká cysta. Takže jsem si opravdu užila a 22.12.2009 mě pouštěli domů a od té doby se hlídám. Jím rohlíky, zlusila jsem oloupané mandarinky, pomelo, banány, rýži s rozmixovanými rajčaty bez slupky, brambory, těstoviny a vše maximálně s podušenou kořenovou zeleninou dodatečně omaštěnou máslem, nebo s přidaným nízkotučným sýrem, maso moc nejim, jednou jsem měla kuřeci prsa. Takže jím jídla jak pro batolata.Zkusím se zeptat OL na nárok na lázeňský pobyt a trochu zabrzdim v mém životním stylu.Potíže po operaci nepociťuji. Ale asi to bude současným dodržováním životosprávy. V němčině mají pro mé chování vystihující výraz "SELBEŠULD"-sebevina nebo česky. "dobře mi tak." Přeji krásný den a mohu jen doporučit, nenechte to zajít tak daleko jako já. Doufám , že se nikoho nenamíchnu tak dlouhým příspěvkem. Hlavně zdraví.
Přidat nový komentář