Ahoj. Prosím, potřebuju radu ohledně léků a dalšího postupu.
Měla jsem 2 epileptické záchvaty (grand mal, vždy nad ránem během spátnku, s následným bezvědomím), mezi nima uběhly 4 roky. Po 2. záchvatu mi nasadili antiepileptika Keppra. Už po měsíci užívání mi začaly šílené psychické stavy, výkyvy nálad, únava, nechutenství. Další měsíc to vystřídala jakási apatie, laxnost, nezájem, nechuť. Mám za sebou 4. měsíc s Kepprou, a dostala jsem se až k děsivým stavům, kdy deprese, úzkosti, a psychické zhroucení střídá vyčerpání, únava a nezájem o vše. Neurolog mi navrhl změnit léky na Lamotrigin (ten se dává i na bipolární poruchu).
Mám takovou svou teorii, že se nejedná o epilepsii, ale že je to spánková apnoe, která právě tím, že během spánku přestanu dýchat, vyprovokuje u mě epileptický záchvat.
Proto jsem tak nějak doufala, že bych mohla vysadit antiepileptika a místo toho mi chtějí nasadit silnější a já už pomalu šílím z toho, že už se léků nikdy nezbavím a navíc na nich budu třeba i závislá.
Prosím o radu, mám si nechat vyměnit léky a doufat, že horší už to snad nebude? Nebo mám zůstat u starých a řešit tu spánkovou apnou. Upřímně, teď bych raději absolvovala záchvat než ty hrozné léky. Cítím se jako blázen. Díky.
Přidat nový komentář