Zdravím minulé či budoucí slepaře. Chtěla bych pro všechny, co hledají jakékoliv informace popsat ten můj zlobící slepák:o).
Začátkem ledna 09 mě začalo bolet v pravém podbřišku, ta bolest byla stálá (nepulzovala), byla pořád v jednom místě, bolest se objevila a zmizela. Ta bolest nebyla nikterak bolestivá, ze začátku to člověk nevnímal, ale když to ani po týdnu neustoupilo, navštivila jsem G. s podezřením na zánět. Moje pí. G. řekla, že to může být zánět, předepsala čípky a ať přijdu na kontrolu za 4 dny. S tím, že kdyby se bolest zvýšila, neváhám a jedu do motola. Po 5 dnech jsem ji navštívila a bolest neustoupila, nasadla tudíž silná antibiotika a kotrola za 10 dní, opět s upozorněním na motol. V těch 10 dnech bolest ustoupila, já se zaradovala, že bude klid, avšak mýlka po 10 dnech bolest začala a ještě více (ale nebyla nesnesitelná, ani nějak víc omezující), paní doktorkou byla až 13 den, nečekala a poslala mě rovnou na chirurgii na ambulanci. Tam se udělalo sono, které bylo ok, s tím že není vidět poslední kousek slepého střeva. Maldý doktor říkal starýmu, že to asi slepák není, že je to jen gynekologického původu (tp jsem slyšela z čekárny), pak si mě prohlédl starý doktor, bylo vidět, že mu to v hlavě šrotuje a říká, že si mě tam nechají, že se mu to nelíbí...za pár hodin si mě pozval na sál. Věděl dobře že se mu to nemá líbit, byl tam :o). Operoval mě klasicky, jsem už 6 dní (4 dny v N. a 2 dny dom) od operace, teploty nemám, chutná mi až moc, rána je pěkná. Dren jsem neměla. Chtěla bych se optat diskutujících, jaký je rozdíl a výhody či nevýhody metody klasické a laparoskopické (nemyslím tím to, jak se provádějí, to je jasné a taky velikost jizvy, myslím něco opravdu věcného), proč někdo volí tu metodu a jiný jinou.
Pak jak jste to měli s dietou, nyní jím polévky těstoviny, libové maso, kaši, vyhýbám se kořeněným, nadýmavým. Ale na jak dlouho, jak dlouho se bude muset člověk takhle "omezovat".
Jak je to s lázněmi, je mi 22. Tak jak to vidí jiné dámy, jestli byly nebyly, doporučují nedoporučují..:o)
A poslední dotaz jak to bude s pohybem. 6 den od operace jsem chodila v kuse (přiměřenou rychlostí a pajdavostí svému stavu) po škole cca 30 minut, jestli moc neohrožuji případné hojení. A právě v těchto dnech bych ráda pomalu do školy začala chodit, nerada bych zameškala, ale zas to nechci uspěchat. Tak jak by to mělo být s tím pohybem? Za 3 dny se zeptám na vynadvání stehů, tak sem možná názor doktora napíšu, ale ráda bych znala vícero názorů :o) Děkuji všem za odpovědi. Rychlé zotavení všem po operaci. PS: díky své pí.G a dobrému staršímu doktorovi to bylo rychlé a nikdo mě nikde nepřehazoval jak horkej brambor, proto bych všechny, kteřím se jejich bolest nelíbí a znepokojuje se nenechali odbýt, případně navštívili jiná pracoviště.
Přidat nový komentář