longovu metodu (tzv.staplerem) jsem podstoupila nedávno.Je určena primárně na vnitřní hemoroidy, protože přístroj pracuje na odstranění zvrásnělých povolených žilních pletení uvnitř, nikoli vně na konečníku. Navíc je tato operace vhodná až u hemoroidů 2-4 stupně. Efekt je výborný, operaci si pochvaluji, bolest jen těsně po operaci se nechala po vydržet, dostanete kapačku a léky proti bolesti, druhý den už sem o tom ani nevěděla, třetí den jsem už byla doma a mohla jsem normálně fungovat, sedět, chodit atd. Žádné koupele, žádné dreny, vše velmi rychlé, bezbolestné. Podle mě záleží, na jakém pracovišti vám to dělají, je potřeba si vybrat nemocnici, kde mají dobrou kolorektální chirurgii a zkušenosti s tímto zákrokem. Byla jsem ve FN Hradec Králové a u mě velká spokojenost, konečně můžu žít bez nepříjemné chronické bolesti, svědění krvácení. Ušetřím za mastě a detralex, které stejně nepomáhaly. Zákrok sice již hradí pojiš´tovna, ale musí vás na něj doporučit proktolog, není vhodný pro každého. Pokud nemáte žádné vnitřní hemoroidy, pak je toto zbytečné a hledejte jiná řešení. Pro ostatní, kteří trpí vnitřními hemoroidy a konzervativní léčba selhala mohu jen doporučit. Seberte odvahu a operace se nebojte, ta úleva stojí za to a u mě opravdu žádné bolesti nebyly.
Přidat nový komentář