Ahoj Bechtěrevci:).Bolesti jsem začala mít ve 20letech,chtěli mi řezat rameno pro zánět,ale 27letech mi zjistili B27 pozitivní. Nechávala jsem tomu volný průběch,protože jsem hodně sportovala,tak jsem to neřešila.37letech po šíleným stresu a fyzické námaze jsem zkolabovala a bolesti se rozjeli...Byla jsem v lázních v Bohdanči,tam se mi rozjeli plosky nohou a ještě nepřestali(cítím každý krok,jako když mi do nohou bodají).Byla jsem i na Košumberku,tam se mi přetrhli šlachy na noze, jak jsem ji odlehčovala a měla ji zesláblou(péče hrozná),jak nelezete po čtyřech, tak vás berou za simulanta:(Je mi 40let a právě jsem přijela z lázní(prý pro Bechtěreviky)z Jáchymova.Jsem 14dní doma pořád se cítím jako spráskaný pes.Prý to zabere až po 4až 6týdnech doma,tak doufám že to bude pravda.Jsou to radonové lázně prý nejsilnější v Evropě.První týden jsem měla reakci, že mě museli po týdnu dát injekci na uvolnění svalu,blokly se mi záda mezi lopatkama a nemohla jsem popadnou dech(další projev Bechtěreviků),jak se hrbíme tak to stlačuje plíce(hrůza).Zbytek lázní jak zmlácená. Lidi kteří tam jezdí říkají,že vážně zabírají.Tak po měsíci po dvou když jsou doma,tak prý z ničeho nic jako když utne a jsou (půl roku,2roky jak kdo)bez bolestí.Byl tam kamarád ktrerý chodil o holy,je mu 32let a jezdí tam 8let a nikdo by nepoznal,že má Bechtěreva.Ale taky před dvěma lety měl reakci,že celý lázně projezdil na vozíku(byl přetažený a po nemoci).Možná naivně,ale pořád doufám,že zaberou. Nemusím vám psát co je to za bolest.4roky nepřetržitá bolest. Byla jsem těžšký pohodář,ale ta bolest mě nějak ubírá na optimismu. Snažím se smát abych na ty bolesti zapoměla(rozesmívám slzy),ale někdy si říkám že je to spíš zoufalství,aby se člověk úlně nezbláznil...Dám vědět jestli ten Jáchymov doopravdy zabral:)
Přidat nový komentář