Prosím o informaci,jak by se mělo postupovat v tomto případě:jsem 30letá , syn-3,5roku. Bohužel pozdě,až v druhé polovině mého těhotenství,po špatných genetických testech,které byly později dalšími testy vyvráceny, a po důkladnějším rozboru krve se zjistilo,že mám autoimunní hypotyroiditis a byl nasazen euthyrox.Byla jsem ,,na dně,zvláště když testy prokazovali dawnův syndrom,rozštěp pátěře plodu a pak po dalších vyšetřeních bylo zas vše v pořádku.Dodnes nechápu,proč se při otěhotnění ihned neprovádějí důkladné testy,které budou informovat o stavu štítné žlázy.Jsem vysokoškolsky vzdělaná,přesto jsem netušila,že krevní odběry tohoto druhu se běžně neprovádějí.ráda bych se jinak o toto vyšetření soukromně postarala.Nebo snad něco zanedbal můj gynekolog,laboratoř...?Přeze vše se mi narodil zdravý chlapeček, vyšetření poruchy štítné žlázyz patičky bylo v pořádku.Přesto měl syn po příchodu z porodnice dle lekařky velkou hormonální reakci-zvětšená prsíčka/jako vlašský ořech/,reakce po několika dnech zmizela. rovněž mne nikdo zlékařů neinformoval,že bych měla syna s ohledem na mé onemocnění štítné žlázy nechat rovněž v nějakých termínech kontrolovat na endokrinologii,neboť jsou zde možná určité dispozice...Asi po roce se u syna objevilo vitiligo v oblasti kolenní jamky,což by mohlo být v určité souvislosti s mým onemocněním a dědičností.dětský lékař souvislost neshledává a považuje to za zanedbatelné.Syn měl rovněž v 1roce operaci hydrokely-neuspěšně.Od té doby je dítě neustále nemocné,vším možným.V roce je průměrně asi 2měs.zdravé.Naštívit např.dětského endokrinologa?Nebo mám čekat,zda mu začnou ubývat mozkové buňky,..jak často případně docházet na vyšetření krve apod?Dětský lékař se tím nezabývá a nic nenavrhuje.Obávám se však po předchozích zkušenostech s mým těhotenstvím a 4,5měs neléčenou hypofunkcí,že opět něco zanedbám u syna...prosím o radu odborníka i někoho s podobnou zkušeností.Děkuji.
Přidat nový komentář