Ahojte,pisala som pred par mesiacami prispevok,vtedy som este bola v pohodovom stadiu tejto choroby.Pred nedavnom ma moja doktorka hospitalizovala s tym ze mam vysoke CRP a sedimentaciu,tak ze na preliecenie,to som este netusila co ma caka...nebolo mi zle,bolesti som mala len v krizoch,netusila som ako to suvisi s crohnom.Bola som v nemocnici tyzden ked sa to stalo.V nedelu rano som sa zobudila ako kazde ine rano,vzala som lieky,sla som na WC a ked som si opät lahla do postele,silno ma zabolelo na pravej strane v podbursku,behom dopoludnia sa mi nafuklo brusko a vyzerala som ako v osmom mesiaci tehotenstva,strasne bolesti,nemohla som sa hybat.prisiel sa na mna pozriet chirurg,poslal ma na USG,RTG a CT,skonstatoval ze ma musi operovat ale vraj to nieje az take vazne.Potom si zavolal moju maminku na chodbu a rozpravali sa,ked sa vratila mala zaplakane oci,bala som sa.Ked som sa zobudila po operacii,nic som necitila ale nemohla som sa hybat,zle sa mi dychalo.situaciu som si uvedomila az o dva dni ked som sa poriadne prebrala.Zle sa mi dychalo lebo mi v tom branila hadicka ktoru som mala cez nos v zaludku,vsetko ma zacalo boliet,kazdy mensi pohyb,zistila som ze mi z brucha trcia 2 hrube hadicky,cele brucho som mala prelepene a zakryte s obväzmi.Po rozhovore s doktorom ktory ma operoval som myslela ze sa mi zrutil svet,no z druhej strany som bola stastna ze zijem, 16.marca 2008 som sa druhykrat narodila,v nedelu vecer o 18:30 mi doktor zachranil zivot.Ta silna bolest ktoru som zacitila v podbrusku bola sposobena tym ze mi prasklo v bruchu velke hnisave lozisko a zacalo sa rozlievat do celej brusnej dutiny,keby ma neoperovali,dostala by som otravu krvi a uz by som tu nebola....Ked mi doktor oznamil co je to cudo co mam prilepene na brusku,preplakala som cely den.Museli mi spravit stomiu-tzv-vyvod.Bol to pre mna sok,v lete budem mat 19 rokov,vzdy som zila na plno,ale tato choroba ma dostala....Presli 4 tyzdne od operacie a ja sa ucim s tym zit.....ale je tu jedna potesujuca okolnost :)) Je to len docasne...doktor vravel 2-3 mesiace,potom nasleduje dalsia operacia,pri kotrej mi odoberu ten zly kus creva a vraj by to malo byt dobre potom....mozem len dufat a verit.....
Nikomu neprajem zazit to co som prezivala....5 dni po operacii som sa nemohla hybat,v kuse v jednej polohe....ale musela som pozbierat pretoze ma cakala dolezita udalost,2 tyzdne po operacii sa moja sestra vydavala,sla som jej za svedka.Celu svadbu som sice presedela ale vyzdrzala som az do druhej v noci potom som zaspala na stolicke :).24.aprila idem na kontrolu tak dufam ze mi povedia termin operacie.Drzte mi palce :) a ja drzim vam vsetkym palce pri suziti s touto nasou chorobou.Musime byt silni.
Přidat nový komentář