Dobrý den, mám astma od 19ti let.Přihlásilo se po přechozených bronchitidách a zápalu plic. Z počátku jsem trávila život na infuzích, plná léků, ze kterých jsem se celá třásla,denně ve 4 ráno těžké záchvaty. Lázně jsem nesnášela, na inhalacích jsem vždycky chytila nějakou virozu a musela jsem opět na infuze.Dodnes musím při každém i lehkém nachlazení brát prednison a antibiotika.Ale celkový stav se mi zlepšil. Pomohly mi z počátku kratší procházky a postupně jsem přidávala.Denně v každém počasí, ale správně oblečená. Abych se nepotila,ale každopádně v chladnu s čepicí a šálou.Potom jsem mohla začít pomalu i cvičit, nejdříve doma a potom i v kolektivu. Ale procházky nevynechávat.Zlepšila se mi spirometrie a celkově jsem na tom lépe.Snažím se i když to někdy nejde - udržovat si kondici. Beru teď jen - pokud nejsem nemocná - Seretide - při potížích Ventolin.Hlavně se snažím nechodit do velkých kolektivů - u dětí je to jistě někdy těžké.Hodně čerstvého vzduchu, ale dýchat ho nosem.Držím všem palce, aby nebyli nemocní a mohli alespoň trošku chodit na čerstvý vzduch. Zkuste to.Jinak jsem sama skeptická vůči různým léčitelům, bohužel i homeopatii a bylinkám. Je možné vše brát jako podpůrnou léčbu, ale určitě bych nevynechala léky, které mi předepsal lékař.
Přidat nový komentář