Dobrý den, chtěla bych všem postiženým Roseaceou, neboli Růžovkou dát několik rad, které mám sama na sobě vyzkoušené.
Mám růžovku už asi okolo 7 let a neustále jsem bojovala se zakrytím takzv. motýla v obličeji./nos a tváře samý červený bolák a všechny cévy rozšířené/ . tudíž vzhled alkoholika. Tak a teď začnu od začátku, co všechno máte dělat, abyste obličej měli hebký, čistý jak dětskou prdýlku.
V prvé řadě v létě, v zimě, mazat vysokým UV faktorem. Mažu se každé ráno padesátkou a pokud je sluníčko, tak i odpoledne. Každý večer po očištění obličeje /odlíčení makeupu/ namažu krémem ROZEX 75%.Nemyji obličej moc teplou ani moc studenou vodou. Při dodržování těcho pravidel se mi stejně občas Růžovka zhoršila tak, že jsem musela brát antibiotika. A tak to bylo pořád dokola. Taky jsem byla nešťastná. Až v minulém roce v březnu mi lékařka řekla, /dle vyšetření krve/, že mám intoleranci na lepek. Takže shrnuto, bezlepková dieta. Od března jsem nesnědla nic, kde je pšeničná mouka. To je chleba, housky, knedlíky, omáčky, sušenky, dorty, oplatky. Bylo to hrozné, protože miluju sladké. Ale vydržela jsem to. Dál jsem mazala každé ráno Rozexem, pak makeup, na něj lehce krém proti sluníčku/cím větší faktor, tím líp/. Pak trochu pudru, abych se neleskla. Večer pečlivé umytí tamponem a pak zase Rozex. Tváře se podstatně zlepšily. Pupínků bylo méně. Po 14 dnech jsem vynechala ranní mazání Rozexem a po měsíci i večerní. Když se někdy nějaký pupínek /růžovkový/ objevil, namazala jsem jen to místo lehce Rozexem. Přestala jsem jíst ve větší míře maso. Jen občas kuřecí, krůtí, nebo rybu. Tak 2 krát v týdnu, někdy i méně. Takže jsem změnila jídelníček. Všechno bezlepkové, málo masa, každý den UV faktor a pečlivé umytí večer a věřte nebo ne, za 3 měsíce jsem byla úplně bez Růžovky. Mám obličej hladký, nemám vůbec žádnou stopu Růžovky, jediné, co jsem nepřestala dělat je mazat se UV faktorem a jiný jídelníček. ale to mi za to opravdu stojí. Takže všem, kdo chce taky nad Růžovkou zvítězit, máte možnost, vyzkoušet na sobě, zda vám to pomůže. Za to nic nedáte. Je pravda, že každý člověk je jiný, ale když na sobě budete makat systematicky, tak to určitě bude mít výsledky. Jo a tou bezlepkovou dietou jsem i trochu zhubla/ jsem normálně štíhlá, ale i tak už byly někde špíčky/ a jsou pryč. Takže 2 mouchy jednou ranou. Zkuste to, uvidíte. Jsem už na to tak navyklá, že vše dělám automaticky. Doma máme dost velké teplo, na dovolenou k moři taky jezdíme a pořád dobrý.
Doufám, že všem, které Růžovka trápí tak, jako trápila mě, pomůže můj recept na hlaďoučký obličej bez známek jakékoliv nemoci. Držím vám všem palce a musíte vydržet. Bez práce nejsou koláče. Vyplatí se vám to. S pozdravem všem růžovkářům Nely
Přidat nový komentář