Mám přítele (55) s dlouholetými depresemi. Začal navštěvovat odborníka, což jsem uvítala. O jeho stavech se spolu skoro nebavíme, ale zdálo se mi, že pokud je se mnou , lépe vše zvládá. Velice mi na něm záleží, a tak těžko snáším jeho odmlčení a totální nekomunikaci, nebydlíme spolu, jen se pravidelně scházíme... Nevím vůbec, jak se chovat k člověku s těžkými depresemi, včetně závislosti na kouření a v nepodstatné věci i na alkoholu. V době, kdy se cítí dobře, je vše v pořádku, je nám spolu dobře a komunikace je 100%ní. Přestala jsem pochybovat, zda není příčinou jeho nezájem o mne, problém je skutečně v této vážné nemoci. Jen nemohu pochopit, že z jeho strany nepřijde stručné sdělení, že se na delší dobu odmlčí + nějaký milý a osobní vzkaz.. Nejistota je velmi špatná věc, vůbec na něj nenaléhám, ale vzhledem k našemu blízkému vztahu toto skutečně nechápu. Zřejmě toto chování není jen u něj, že se takto chová člověk s depresí často....Máte s tím nějakou zkušenost ? A co byste mi radili ? okolí mi sice tento vztah rozmlouvá, ale nejsem malá holka, abych si vše dala dohromady, přesto je to pro mne osudový :-) muž, se kterým si hodně rozumím. Děkuji za reakce.
Přidat nový komentář