Nechat otestovat by se měl nechat každý člověk, který se ocitl v rizikové situaci (více informací např. na webu České společnosti AIDS pomoc). Protilátky proti HIV infekci se vytvářejí zhruba 2–5 týdnů od nákazy. Tzn. aby byl výsledek testu skutečně spolehlivý, měly by uplynout cca 3 měsíce od rizikového chování. Výsledky testu budou vyhotoveny přibližně do 14 dnů.
Chtěla bych se podělit o zkušenosti s laryngitidou.V 11 měsících měl můj syn jen kašel a jakoby když dýchal jsem měla pocit,že v něm chrčí-protože neumí odkašlat jsem si říkal.Raději jsme jeli na pohotovost,raději nás poslali do nemocnice,raději si nás tam nechali(nechápala jsem proč!)A pak to přišlo V NOCI!Řekla jsem si,to už nikdy nechci zažít.Zašla jsem poprvé za léčitelkou(cca 4OOkč)prý nevyvážená jedna plíce a hrdlo.Přesné pro laringitidu.Dostali jsme bylinky-(babské ucho)šalvěj,lípa,černý bez,homeopatika-pokaždé jiné(drosera,pulsatilla,china...)jinak dávkované.Měla jsem vyčíhnuto,že když se objevila hustá rýma tak to v noci na něj přišlo,druhá noc byla vždy nejhorší-to jsem nelenila vytřela v noci podlahu,otevřela okno-chlad(v létě lednici třeba),rozvěsila kolem postele mokré ručníky,prostěradla..A seděla jsem s ním,nenechala jsem ho ležet,byl o mě opřený a chvílema spal.Taky kouř z cigaret je malér!Chodila jsem tam tři roky,první půlrok to na syna tak 3krát přišlo,ale pak už jen málo a to ještě jen lehce štěkavý kašel,který nebyl v kuse hodinu,ale jen tak ,že v noci 3krát zakašlal.Tedˇto bude půl roku a už k p.Zoje nechodíme.Zatím tˇuk tˇuk na zuby je to ok.Minulý týden měl rýmu 2krát zaštěkal,ale rýma už je pryč a nic.Tak uvidíme jak tu zimu zvládneme.Jinak další kontrolní návštěvy byly 150-200kč.Děkuji tímto paní Zoje Hricové.
Přidat nový komentář