Inzerce https://www.lekarna.cz/blackfriday/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=blackfriday

Vysoký tlak a hučení v uších

Dobry den, mam 25 let a muj tlak se pohybuje kolem 140/90 coz je horni hranice normalniho tlaku. Mam ale problemy huceni v usich a to stale, zjistil jsem, ze je mozna urcita spojitost prave s vysokym tlakem, nemate nekdo s tim zkusenosti? Co delat proti tomu? A ten cesnek na snizeni se ji jak casto a kolik?

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
Iva

Vím, že je to spoustu let, co jste psal komentář, ale zajímalo by mě, co jste koupil(hvězdičky?) na hučení v uších. Trpí tímto problémem dost lidí, taky by chtěli třeba vyzkoušet, díky

TomTom
4x

Dobrý den. Mám takový problem. Navstívil jsem rockovy koncert, velmi hlasity s hodne kytarami. Trval 2 hodiny. Den pote mi neustale huci v usich a piska a je to dosti neprijemne. Po patrani po internetu jsem zacal mit strach zda mi to nezustane nebo snad jestli nemuzu i ohluchnout. Nevim co s tim, nemuzete nekdo poradim prosim? TomTom

halalik
4x

Je mi 35 let a v uších mi hučí cca poslední 2 roky. Začalo to tím, že jsem se někde nedopatřením prochladil, po návratu domů jsem jakoby "slyšel přes kost" - jako když posloucháte přes hrnek druhou stranu zdi. Za pár dní se to spravilo, ale hučení v uších zůstalo. Přes den v práci je to v pohodě. Nejhorší je to večer, když je delší dobu absolutní klid! Dá se ale na to alespoň částečně zvyknout. Ale nikomu to nepřeji. Vy se slabším usínáním (jako já) už se totiž nikdy pořádně nevyspíte, je to fakt na prášky. Na dochtory nespolíhejte, ti netuší která bije, od čeho je hučení v uších už se dohadují cca tak dlouho, co funguje lékařská věda... Rád sedím pár hodin denně u počítače, ale šum PC to ještě zhoršuje... a to jsem si postavil extra tiché PC... Holt do čichání macešek zespoda to musíme všichni vydržet! Teď mám navíc poslední rok problémy s fimózou, tak kur...a k čemu ten život je? Spát pořádně nemůžete a souložit už taky ne... Po Kristových létech už je zdá se člověk na odstřel... 8-)

Darina
1x

Zdravím všechny, jak Vás tu tak sleduju, jsme na tom všichni podobně, mně je 26 a stává se mi to taky, hučení mívám nárazově a začíná to náhle, prudce a trvá to chvíli, ale o to větší to má grády, po odeznění to cítím i několik hodin. Už jsem zažila i příjemnější věci. Myslím že máme 2 možnosti, ale vždycky vyhraje chuť do života, takže zastřelit se asi nebude to pravé ořechové.

martan
1x

Vždy navštívit ORL je nutnost, může to být katar Eustachovy trubice,ale mám to týden, léčím se se zánětem středního ucha a uvidím,zda to přestne.

Petrman
2x

tento problém řeším již pár let.Je to neuvěřitelné,že v době kdy se cpeme do vesmíru,nejsou lékaři scchopni přijít na takovou ptákovinu,která otravuje mnoha lidem život. Jediné co mi pomáhá je vypít 3 piva a 2 rumy-Velké- malé neůčinkují.Nevím jak u žen ale u chlapů to zabírá v 90%.Všechny postižené zdravím a přeji pohodu.

maky
1x

Takže začít chlastat,jo?já beru něco přez měsíc AD a začalo mi v uších taky šumět,tak nevím,asi jsem cvaklá:-))).Otravuje mi to celkem život a fakt je to nejhorší v noci,mám z toho uplně paniku:-(To šumění mám hlavně když jsem v klidu.Nevím,jestli to nemá souvyslost s tím,že když nafouknu pusu a zatlačím jako do uší,tak mi tam začne tance praskat.Nemáte prosím někdo skušenost?

joli
6x

nazdarek hučení v uších a v hlavě mám pořád 4 měsíce od krční páteře a je to ověřené .stačí si ji zablokovat.hučím ráno večerv klidu u televize lepší pouye po infuzích.hučení vuších ahlavě od páteře je dlouhodobé.krátkodobé je nemoc patřící na orl lze u toho mít motanice a až omdlít.to mám potvrzeno.tlakem to až zas tak není to by musel bít přes 200 a po poklesu se to srovná to má kolegyně.hučím a zvykám si mám 5 nálezů na Cpáteři takže budu hučet stále.zdar a sílu

hipoška
1x

tak to mám úplně stejné problémy,páteř z mgr několik nálezů útlaků míchy i krční ,bederní a v si, dotoho motolice i se zvracením ,prášků už plno a neraději bych je vyhodila

Pavel
10x

Dobrý den, pro Všechny z Vás které trápí vysoký krevní tlak mám řešení. Spolupracuji s jednou Brněnskou firmou vyrábějící exkluzivní produkty. Jeden z nich řeší i krevní tlak a to stylem že neváhám říci že dělá na celém cévním a žilním systému generální opravu díky které už po 14 dnech užívání u mnoha klientů klesl krevní tlak z Vysokých hodnot na úroveň běžného 2O letého. Tuto cestu doporučuji všem i sám sobě, už jsem si tento produkt objednal a teším se na něj, nebot díky tomu vím že pro své srdce a vlstně i zdraví udělám mnohem více než polikáním flory a jiných reklamních trháků. našel jsem odpověd jakou cenu má zdraví, mělo by ji mít větší než pohodlí. [email protected]

Ina
2x

Pane Pavle, Váš příspěvek čtu v roce 2015 a prosím, abyste mi odpověděl, jak Vám ten exkluzivní prostředek na snížení vysokého tlaku od firmy z Brna ( po šesti letech) pomohl. Opravdu Vám snížil tlak nyní již nemusíte užívat žádné léky? A co hučení v uších? Pokud by mi klesl tlak, s hučením se smířím. Děkuji Vám předem. Ina

Edita

Milá paní Ino, pokud by Vám pan Pavel odpověděl, prosím dejte mi vědět, také potřebuji jeho informai. Děkuji [email protected]

Vlasta
4x

Dobrý den. Také mi hučí v levé polovině hlavy. Někdy je to slabší jindy velmi silné. V tomto případě i dost mizerně slyším, jak to ruší... Nejhorší to bývá ráno po probuzení. Trvá to již od května, a celkově je to čím dál silnější... Je mi 50, a cukrovku, nebo extrémně vysoký tlak nemám..

laurinkaxxx
3x

Ahoj,chci se připojit mezi"postižené",všem vám hučí v levém,mě v pravém,ale to na situaci asi vůbec nic nemění-je to k zbláznění.Jsem ochotna vyzkoušet uplně všechno,ale myslím,že se musí přijít nejdříve na příčinu hučení a pak teprve na způsob léčby!Je mi 26let a hučení mám skoro rok,nemůžu spát v noci a přes den slyším zkresleně,nejlepší je to při rýmě to mi tam ještě jemně praská při nádechu.Jsem teď dost zklamaná,čekala jsem na těchto diskuzích nějakou radu,ale bohužel,zvykat si na to nechci,ale nic jiného asi nezbyde.Mějte se fajn a podporujme vědu!

lubos

ahoj,reaguji na predesli prispevek. Huceni v usich mam uz leta ,pri smrkani tez pridalo praskani, ackoli mi v usich huci stale tak praskani zmizelo,Takze sem mirny optimista.Zdravim vsechny ahoj

ivca
1x

zdravím, je mi 23 let a dva roky mam zalehlé uši,při mrknutí mě v nich bubnuje a praská, v nocá aj píská....Doktoři neví čím to je a dokonce se me jeden smál...jsem na nervy...Jsem mladá,každy den stojí za nic....Jim akorád tebokan, a ted nově betahistin,..... uvidím co bude dál:(((

Jarka
2x

Reaguji na Váš příspěvek. Dcera, které je dnes 36 let, trpí vysokými tóny v uchu již dvanáct let. Prodělala nějaká vyšetření, ale výsledek žádný. Dnes už je z toho fyzicky a pomalu psychicky vyčerpaná. Dle mínění jedněch lékařů je to od cév, další tvrdí, že má nález na mozku, další snad krční páteř. Bohužel, není nikdo, kdo by určil přesnou diagnozu. Tento problém u ní nastal, když před 12 léty kojila svého syna a pak si šla ještě zdřímnout. Po probuzení se objevil tento problém. Jako první pomoc dostala v nemocnici kapačky a pak další vyšetření na ORL. No a dál následovala další vyšetření. Chci jen uvést, že netrpí vysokým KT, ale naopak. A díky tomu, se na ni nabalovaly další zdravotní problémy, se kterými si nikdo neví rady. Vidím, jak tím dcera trpí a nelze ji pomoci. Proto si dovedu živě představit, jak je všem těm lidem, kteří s tímto zdravotním problémem žijí .

jméno a příjmení
2x

Ahoj, já mám šumění v pravém uchu a začlo mi to během chemoterapie. Na ušním mi řekli, že to možná odezní, ale, že se s tím toho moc dělat nedá. Slyšel jsem něco o léčbě v barokomorách, kde se dýchá čistý kyslík, Prý to někdy pomáhá, ale výsledek bývá nejistý, často záhy dochází k opětovnému zhoršení. Také prý existuje nějaká laserová metoda, ale se stejnou nejistotou jako předchozí. Zatím se nic nezkoušel, stále doufám , že to zmízí, až kompletně odezní náseldky chemoterapie, což může být 2-3 roky. Zatím se s tím šumem nechá žít, ale někdy to bývá dost intenzivní. Nejlépe mi je na hokeji při zápase na stadiónu při větší divácké návštěvě či v jiném hlučném prostředí, kdy šum skoro vůbec nevnímám.

elik
3x

ahojky všem, když si tak pročítám diskuse, napadla mě jedna věc. Znám jednu paní, která měla mrtvici do ucha a na jedno ucho ohluchla - nic neobvyklého - nejvíc ji ale vadilo šumění v uchu - po dvou letech se s narušenou rovnováhou smířila. No nicméně se rozhodla že vyzkouší čistě přírodní produkty Emulips, OK Omegu+ a OK Alfu+ - tu si navíc kapala i do uší. Už po měsíci mi hlásila, že ji zmizelo to děsné hučení. Navíc i když ji doktoři odsoudili k doživotnímu hluchu na jedno ucho, po necelém roce paní na ucho slyší !!! není to na 100% ale slyší. Tak mě napadlo, že by vám, co máte to hrozné šumění mohly tyto produkty pomoci také. Zaručit Vám to nemohu, ale šance tu je. Nevím jakou příčinu má šumění které zde popisujete vy. Jen jsem se chtěla podělit o zkušenost jedné mé známé. Pokud byjste chtěli někdo nezávazné bližší informace o produktech velmi ráda vám je zašlu - stačí mě kontaktovat na [email protected] a sami pak zvážíte zda se rozhodnete to zkusit.... Lída E.

Hana
5x

Lidi,děkuju všem za ty příspěvky,podpořilo měto,že v tom nejsem sama, je mi 31,čeká mě kvůli tinnitu vpravo magnetická rezonance mozku,už toho mám taky dost,mám to asi 3 měsíce,je to fakt na zbláznění,hlavně v noci,jsem na všechny okolo nepříjemná, nejradši bych si tu hlavu uřízla a měla pokoj,držím všem palce,až se to zlepší..Hana

Edita
3x

Dobrý den, hučení v uších mě trápí asi tak 2 roky. V lednu 2009 jsem byla na opraci s křečovýni žilami, následně jsem dostala trombozu. Musela jsem brát Warfarin - lék na ředění krve. Po celou dobu užívání mi nehučelo v uších. Dnes už warfarin neužívám a hučení se mi vrátilo. Také jsem měla potíže s očima. Doktorka mi předepsala lék na prokrvení, hučení také ustalo. U každého bude důvodem něco jiného. Ale co když? Pokud máte hučení v uších, zkuste nějaký lék na prokrvení. Přeji hodně zdaru. A neustále zkoušejte. Nesmiřujte se s tím.

Eva Hořejší
14x

Přečetla jsem si Váš příspěvek a nedá mi to nezareagovat. Je mi 57 let. Asi před deseti roky mi začalo šumět v uchu. Byla jsem s tím u u lékařky, která mě poslala na vyšetření do nemocnice, že je to asi otoskleroza a že se to dá operovat. Na operaci se mi nechtělo, tak jsem to nechala těch deset let. Během té doby mi začalo v uchu ještě pískat a hučet. Už jsem téměř nic neslyšela přes ten hluk, co jsem v chu měla. Před lidmi mi bylo trapně, na všechno jsem se ptala 2x a mezi lidmi jsem si připadala jako mentál. Šla jsem do nemocnice, ucho mi odoperovali v nemocnici na Vinohradech, slyším docela dobře, ale hučení mi zůstalo. Někdy bylo tak silné, že jsem vyhledala fyzioterapeutku a ona po třech návštěvách, které jsem platila, protože ty, co Vám napíše doktor, nemají vůbec význam, protože se tam nijak nenamáhají, mi pomalým vytahováním hlavy, hlučení odstranila. Teď vím, že hučení bylo od páteře, ale musím na rehabilitaci ještě párkrát dojít, protože by se to opakovalo. Jedna rehabilitace stojí 500 Kč, ale nic jiného mi nepomohlo a peníze v peněžence mi nejsou nic platné, když nejsem v pořádku. Držím Vám palce, za pokus to stojí.

Jirka Bušek
5x

Dobrý den paní Evo, přidám se, jestli byste neměla kontakt na tu fyzioterapeutku. Jsem po úraze, mám problém s krční páteří a ten šum je pravděpodobně způsoben tímto. Zatím docházím na rehabilitace pojídám pilulky a pořád šumím. Díky Jirka

Jaroslav

ooooooo

Jirka

Dobrý den paní Evo,prosím o kontakt na tu fyzioterapeutku,[email protected],moc děkuji Jirka

Jana sovová
1x

Dobrý den paní Evo, mohla byste uvést kontakt na tu fyzioterapeutku, která Vám pomohla? Taky bych to zkusila... Děkuji

Olda
1x

Dobrý den paní Evo.Prosil bych též o kontakt na tu fyzioterapepeutku.Je mi 57 a mám hučení v levém uchu.Absolvoval jsem 10*kapačky na ORL a beru prášky bez úspěchu. můj emeil [email protected] Děkuji

Marketa
4x

Zdravim vsechny...i me v usich huci..zacalo to pred 2 mesicema..ve dne to jde, ale vecer se bojim i vypnout televizi ze to zase uslysim.zacalo to v pravim uchu sumenim a obcasnym vrcenim...na usnim mi na to dala betahistin, mela sem nakou rozhazenou vnitrni rovnovahu...motani hlavy mi prestalo, ale huceni v hlave ne...poslala me na infuze, po tech se mi to kapku zlepsilo, ale na tak 3 dny..pak zas..navic me pak zacalo hucet i v druhym uchu..ted me prijde ze se me to stale zhorsuje...nejhorsi je ze kazde ucho me huci jinak..a u kazde zmeny huceni mam docela strach..zitra jdu na kontrolu, tak sem zvedava kam me zase posle...

Jana Puflerová

Dobrý den, také bych se přidala, pokud byste byla ochotná zaslat kontakt na terapeutku, třeba i mailem, pokud se Vám nechce psát jej sem ([email protected]). Hučení v uchu je fakt hrůza, uvítám jakoukoliv radu.

Margareta
1x

pre tých ktorí stratili nádej skúste si pozrieť klinické testy na EarLaser

Martin Kulštejn
1x

Dobry den mam uz asi 4 dny potize s mensim tlakem v levem uchu obcas skousim vyrovnavat tlak pomoci nosu (tzn. prsty ucpu nos a fouknu proti) zabira to jenom na chvili a pote se mensi tlak vraci. nevite nekdo co s tim???

Janiberry
1x

Ahoj vsichni, co se tyka toho problemu s "tlakem v uchu" rekla bych, ze tam bude usazenina a vyresi to nejlepe na ORL, pokud se nepletu tak velmi rychle vyplachem teplou vodou ... Pokud je problem jiny tak na to prijdou taky :) Jinak jsem chtela vsem co jsou tady jeste navrhnout jednu moznost, ktera se tedy tyka spise "huceni/sumeni ve spancich", ktere je na obou stranach zhruba stejne a je lepe slyset kdyz je ticho. Ja toto znam uz od mala a je jednim z projevu anemie, kterou mivam a musim ji neustale kontrolovat. Asi to u vetsiny z vas nebude ten hledany problem, ale mozna to jako rada nekterym z vas pomuze, takze si zkuste zajit na krevni obraz a proverit cervene krvinky a zelezo :) Zdravim! Jani

zuzana 20.1.2011

Zhruba tak 2 roky mi hučí v uších. Nejdříve to bylo celkem tiše, ale poslední dobu se to zhoršuje. Nebyla jsem nikde na vyšetření, ale jak jsem četla, stejně by mi to moc a nebo vúbec nepomohlo. Já si myslím, že je to tlakem, protože mi dost kolíká a zvýšil se. Ne že bych vám to všem přála, ale celkem mě to potěšilo, že nejsem s tímto trápením sama a budu se s tím muset naučit žít. Přeji všem dobrou náladu a nech si hučí, nás nedostanou.

Kristýna
1x

Lído jdi s tím Emulipsem do prdele! Asi si ani nedovedeš představit jak strašné to je a lidi se chytají každé malé naděje. A ty na tom vyděláváš, je mi za tebe hanba.

Olča
2x

Zdravím všechny, komuž hučí v uších. Také se s tímto problémem potýkým delší dobu a bylo mi řečeno, "musíte se s tím naučit žit". Kdo nezná nepochopí, jaké to je. Na jedno ucho špatně slyším a v druhém mi hučí! Nejhorší to je v klidu v noci, souhlasím a také mi pomáhá sluchátko z rádia a tak usnu. Všem přeji pokud možno klidné usínání. Olina

Verča

Dobrý den, je mi 16 let.. a trpím hučením v uších.. měla jsem zalehlé uši.. šla jsem na proplach a doufala, že tím se to zlepší.. zalehnutí zmizelo, ale v uších mi hučí stále.. nejhorší je to večer.. když je všude klid a ticho.. přes den to nevnímám.. jsem z toho totálně na prášky.. :( bojím se, že příjdu o sluch.. a jelikož mám ráda rockové koncerty.. a hudbu všeobecně.. tak se bojím, že to budu muset omezit.. jinak nebudu slyšet vůbec..

Pavel
1x

Zdravím, je mi necelých 19 let a v uších mi šumí skoro 2 týdny. Je to tak silné, že se nemůžu ani soustředit na učení, nebo čtení. Zatím nikdo netuší čím by to u mě mohlo být vyvolané, ale byl bych rád za každou radu ;)

Sindy

Dobrý den, Take mi asi před 3 dny začalo hučet-pískat v levem uchu... jsem stoho ne nervy,posledni dobou jsem byla dost vystresovana a byla aji v nemocnici..zjistili mi tetanii a tedkom mi začlo hučet v uchu a mam ho taky trochu zalehle..co stím mam dělat? Děkujíí

Petr
1x

Ahoj. Je mi 25. S hučením v uchu jsem měl rovněž problémy. Po cca 1 roku už mi nehučelo v uchu jen v noci, ale i ve dne. To mě vybudilo k návštěvě lékaře. Poté následovalo půlroční testování různých léků, bez výsledku. Závěr: Naučte se s tím žít. Jednoho dne jsem se koupal doma v bazénu. Slaná voda mi natekla dost do uší....Následující měsíc se žádné hučení nekonalo! Nyní vždy po čase opakuji potápění tak, aby mi voda pořádně zatekla do ucha a hučení jsem neslyšel už více než rok! Jen tak mimochodem, ucho jsem měl vždy čisté, konstatoval i lékař:). Možná se vám to bude zdát jako hloupost, ale vím, jak zoufalý už jsem byl a vyzkoušet tohle, vás nebude stát moc úsilí, třeba Vám to taky někomu pomůže. P

edka
2x

Milý Petře, je to neuvěřitelné, že vám pomohla slaná voda. Šumem v hlavě, nebo v uchu, nevím vlastně kde a lékaři také nic podstatného neobjevili, trpím asi 10 měsíců, byl jsem již 2x na laseru, rehabilitaci a j., ale nic moc. Někdo také v diskuzi raadí teplá sůl za ucho, no zkusím a pokud pomůže slaná koupel, ihned vám budu blahořečit a dám to vědět. Mějte se fajn.

Eva

mě je 60,hučení v uchu mě s různými přestávkami zlobilo 15 let.Teď poslední čtyři měsíce mě zlobí intenzivnwě ,bez přestání.Nastalo to po dlouhém(skoro třicetiminutovém )hovoru na mobil.Jindy jsem telefonovala jen tak do pěti minut ale tohle byl nejdelší hovor a od tá doby mi neustále šumí v pravém uchu u kterého jsem měla přístroj.Zpozorovala jsem i slabou palčivou bolest směrem do hlavy..Nevím jestli s tím má spojitost sucho v uších,netvoří se mi mázek.Léky nepomáhaly a ani kapačky.Takže vydržať a nezbláznit se.

Jan

Je mi 63 let vysoký tlak mám 9 let beru AMLODIPIN-RATIOPHARM 10 MG 30X10MG ale chytrá lékárnice mi ho změnila na AMLORATIO 10 MG 100X10MG od stejného výrobce ale z mnohem vyšším rizikem vedlejších účinků. Po šesti měsících užívání AMLORATIO 10 MG 100X10MG mám šumění v uších a další komplikace s kterýma nebudu otravovat. Píši to proto, aby jste si pořádně přečetly přílohovou informaci a nebáli se konzultovat s lékařem.(Chytrá lékárnice nemusí být chytrá vždy)

Karel

Myslim si ze huceni v usich asi nelze zcela odstranit.Trpim tim nekolik let (je mi skoro sedesat) a uz jsem se naucil s tim zit.Pokud by me hucelo v klacku tak casto jako v usich tak to beru.Karel

Eva

jo,jo před tím hučením v uších člověk nikam neuteče a s tím druhým problémem si lehce poradíte :-)))

Libor P.

Dobrý den. V uchu slyším teprve druhý večer svůj vlastní tep. ale zalehlo v uších mám už dlouhou dobu. Vždy se to na nějakou dobu vrací.myslel jsem, že je to spojeno s nějakou poruchou v uchu.Dokonce když jsem před půl rokem letěl přes deset hodin letadlem a poté jsme šli na přistáni, tak jsem doslova brečel bolestí v uchu. Myslel jsem, že mi vybouchne hlava. Ale zatímco mi pulzuje v uchu, čtu tady vaše příspěvky, že by to mohlo být od páteře. Tak jsem se pořádně protáhnul, zakroutil hlavou do obou stran a ejhle. Ono to zničeho nic přestalo. I když mám pořád trochu zalehlo děkuju bohu, že to není ono protivné bubnování!!!! Takže já mám jasno- musím si najít nějaký pohybově aktivnější sport. Za nějakou dobu se tu ukážu a řeknu vám jak jsem dopadl. Zatím děkuju za rady

Eva

a jak jste dopadl???????????

Dědek
4x

vysoký tlak , hluchotu, atd., bolest hlavy, působí chlamydie pneumoniae

losik

Ahoj, přidávám se ke všem pisatelům. Před 5 měsíci v práci jsem začala slyšet hukot. Když jsem se ptala kolegy, co to hučí,tak řekl, že nic neslyší. Bylo mi to divné, ale neřešila jsem to. Až druhý den ráno jsem zjistila, že to stejné hučení je i u nás doma. Od té doby to mám každý den 24 hodin denně v levém uchu. Přes den to až tolik nevnímám. Nejhorší je, když se ráno probudím dříve, než bych chtěla a pak už nemůžu usnout, jak je hukot nepříjemný. Léčím se s vysokým tlakem, jak ale čtu všechny vaše příspěvky,asi ani nemá cenu chodit s tím k doktorovi. Když moje babička říkávala, že jí hučí v uších, nikdy jsem to nechápala. Už jsem pochopila......

blk

Ahoj všem chci napsat nějaké poznatky k fenoménu "pískání v uchu", také jsem to zažil při zánětu středního ucha, před vypuknutím jsem byl i nejistý v chůzi a když jsem stál nějakých 14 dní před vypuknutím, přikládal jsem to únavě, které mne začalo bolet a pískat v něm po prochladnutí, po dobrání ATB se mne ucho uklidnilo, ale začala mne otékat tvář za sedmičkou v zadu a natekla mne celaá strana po dobrání ATB, tak jsem zašel k zubaři a ten mi našel skrytý kaz v šestce pod uchem, no a to asi byla příčina celého problému, protože po odvrtání kazu mne sice vyskákaly bolestivé afty a v puse se mi to ještě zhoršilo, nemohl jsem jíst, otevřít pusu, ale po týdnu se to začalo uklidňovat. Tím se začal uklidňovat i napětí, které mne šlo do z tváře k uchu a asi tam vyvolávalo nějaké napětí a tím pádem určité zvuky, nebo citlivost na zvuky. Zajímavé také bylo, že jsem slyšel takový pískot, ale jen v jedné místnosti v ložnici, který jsem nikde neslyšel po čase se zjistilo, že jak začaly topit syšelo v topení, protože soused meodvzdušnil radiátor. Zajímavé bylo, že to v tichu dělalo pěkný kravál, ale záhada byla vyřešena. Také jsem bral GINKO BILOBU, která má lépe prokrvovat vnitřní ucho, dále SELZINK, který je antioxidantem a má po zánětu antioxidační účinky a hlavně jsem do sebe rval B komplex forte a Celaskon v šumivých tabletách a Wobenzym a Ibalgin proti zánětu, dále na dásně Tantum verde a pravidelné čištění po každém jídle. Dále jsem také zjistil, že při práci s počítačem mám "zatěté zuby" a že se musím uvolnit v oblasti tváře, že někdy to pískání v uchu se zvyšovalo při napští v obličeji, při práci kdy někdy musím zaostřovat zrak na písmnka a tím pádem vyvolávám ve své obličejové části napětí. Dokonce se mi zdálo, že pískání z ucha někdy postoupilo do tváře a měl jsem tam menší brnění a pískání. Někdy to může být spojeno i s prochladnutím a nastydnutím trojklanného nervu, který má mimo jiné za úkol napínat bubínek v uchu a když není napnutý, tak může taky reagovat různými pazvuky z okolí. Někdy může potrápit i zásuvka od elektriky, kdy nejsou dotaženy šroubky v zásuvce a to může vyvolávat jiskření a prapodivné zvuky. Moje mami měla zase nemocnou Eustachovu trubici a prokapávala si na radu doktorky ucho přisolenou vodou asi půl roku a pak ji to zmizelo, říkala, že tam má motorek:-). Když jsem pátral po původu a fenoménu "pískání v uchu" dočetl jsem se zajímavé věci, zajímavý je fenomén "taoský HUM", kdy někteří lidé slyší prapodivná hučení, nebo o původu "pískání v uchu" s původcema parazitů, kteří se usídlí v našem těle. Zjistil jse, že doktoři o tomto fenoménu moc neví a, že si člověk musí pomoci sám na základěš vnitřní intuice a naslouchání svému tělu.

jitka

Mám problém s hučením v uších už 2 roky, myslím si ale, že nejhorší je ten tlak, občas mám pocit, že mám hlavu úplně jak ve svěráku. Mám už za sebou všechna vyšetření a nic, ale dozvěděla jsem se , že pískání v uších ,pokud je spojené se závratí (např. na přechodu pro chodce, když se podíváte z leva doprava a zatočí se Vám hlava) tak to vyléčit jde. Na masážích mi doktořka řekla, že jsou v hlavě nějaké krystalky, které se přesypou.Ona to léčit umí, bohužel tohle není můj případ.Paní rynešová Třebíč. Pokud to aspoň někomu pomůže, budu moc ráda.Jitka

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Máte rádi zázvor?

78%
22%
Zatím hlasovalo 165 lidí
reklama https://www.lekarna.cz/boiron-oscillococcinum-1-g-granule-30-davek/?utm_source=ordinace&utm_medium=square&utm_campaign=Boiron_oscillo

Mohlo by vás zajímat

Pátá nemoc vyrážka čím mazat

Dobrý den. Děti mají pátou nemoc, která se projevila vyrážkou v obličeji. Čím ji prosím mazat?

Lennoxův-Gastautův syndrom: Vzácný syndrom způsobuje desítky záchvatů denně

Závažné neurologické onemocnění postihuje nejčastěji děti kolem 3 let věku. Projevuje se epileptickými záchvaty různého typu, syndrom provází také mentální postižení a další zdravotní komplikace. Někdy si ale diagnózu vyslechnou pozdě – až v dospělosti. Správně zacílená léčba jim přitom může výrazně usnadnit život. A nejen jim, ale i rodinám, které se doma o pacienty nepřetržitě starají. Lékaři na to upozorňují u příležitosti Světového dne LGS, který připadá na 1. listopadu.

Strupy v nose

Dobrý den, jsem nachlazený a mám rýmu. Udělaly se mi strupy v nose, kterých se nemůžu zbavit. Je to bolestivé a nevím si s tím už rady. Co bych na to mohl použít, abych se toho zbavil?

Jak na úspěšné kojení od A do Z

Kojení je důležitou součástí péče o novorozené miminko a má řadu přínosů. Poskytuje dítěti nejen nezbytné živiny, ale také protilátky, které ho chrání před infekcemi. Navíc se při něm buduje hluboké pouto mezi matkou a dítětem. Kojení však může být pro některé matky náročné, hlavně zpočátku. Poradíme vám, jak poznáte, že je miminko správně přisáté, a co dělat, když se objeví problémy...

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce