Ahoj všem chci napsat nějaké poznatky k fenoménu "pískání v uchu", také jsem to zažil při zánětu středního ucha, před vypuknutím jsem byl i nejistý v chůzi a když jsem stál nějakých 14 dní před vypuknutím, přikládal jsem to únavě, které mne začalo bolet a pískat v něm po prochladnutí, po dobrání ATB se mne ucho uklidnilo, ale začala mne otékat tvář za sedmičkou v zadu a natekla mne celaá strana po dobrání ATB, tak jsem zašel k zubaři a ten mi našel skrytý kaz v šestce pod uchem, no a to asi byla příčina celého problému, protože po odvrtání kazu mne sice vyskákaly bolestivé afty a v puse se mi to ještě zhoršilo, nemohl jsem jíst, otevřít pusu, ale po týdnu se to začalo uklidňovat. Tím se začal uklidňovat i napětí, které mne šlo do z tváře k uchu a asi tam vyvolávalo nějaké napětí a tím pádem určité zvuky, nebo citlivost na zvuky. Zajímavé také bylo, že jsem slyšel takový pískot, ale jen v jedné místnosti v ložnici, který jsem nikde neslyšel po čase se zjistilo, že jak začaly topit syšelo v topení, protože soused meodvzdušnil radiátor. Zajímavé bylo, že to v tichu dělalo pěkný kravál, ale záhada byla vyřešena. Také jsem bral GINKO BILOBU, která má lépe prokrvovat vnitřní ucho, dále SELZINK, který je antioxidantem a má po zánětu antioxidační účinky a hlavně jsem do sebe rval B komplex forte a Celaskon v šumivých tabletách a Wobenzym a Ibalgin proti zánětu, dále na dásně Tantum verde a pravidelné čištění po každém jídle. Dále jsem také zjistil, že při práci s počítačem mám "zatěté zuby" a že se musím uvolnit v oblasti tváře, že někdy to pískání v uchu se zvyšovalo při napští v obličeji, při práci kdy někdy musím zaostřovat zrak na písmnka a tím pádem vyvolávám ve své obličejové části napětí. Dokonce se mi zdálo, že pískání z ucha někdy postoupilo do tváře a měl jsem tam menší brnění a pískání. Někdy to může být spojeno i s prochladnutím a nastydnutím trojklanného nervu, který má mimo jiné za úkol napínat bubínek v uchu a když není napnutý, tak může taky reagovat různými pazvuky z okolí. Někdy může potrápit i zásuvka od elektriky, kdy nejsou dotaženy šroubky v zásuvce a to může vyvolávat jiskření a prapodivné zvuky. Moje mami měla zase nemocnou Eustachovu trubici a prokapávala si na radu doktorky ucho přisolenou vodou asi půl roku a pak ji to zmizelo, říkala, že tam má motorek:-). Když jsem pátral po původu a fenoménu "pískání v uchu" dočetl jsem se zajímavé věci, zajímavý je fenomén "taoský HUM", kdy někteří lidé slyší prapodivná hučení, nebo o původu "pískání v uchu" s původcema parazitů, kteří se usídlí v našem těle. Zjistil jse, že doktoři o tomto fenoménu moc neví a, že si člověk musí pomoci sám na základěš vnitřní intuice a naslouchání svému tělu.
Přidat nový komentář