Ahojky...všichni co tady mají strach z rakoviny prsu...
Pátrala jsem všude možně, a napadlo mě, že se raději zeptám odborníka...a ta mi řekla toto...
Antiperspiranty obsahují tzv. adstringenty. To jsou prostředky, které díky srážení bílkovin na kůži povrchově zhutňují vaziva, a tak dochází ke stahování pórů a tím k napnutí kůže. Zároveň se snižuje citlivost nervových zakončení, která se nacházejí v kůži (tohoto efektu využívá např. metoda aplikace botulotoxinu v místech s nadměrnou produkcí potu).Otvory potních žláz se uzavřou, což zabraňuje mimo jiné i pocení. Mezi silně adstringentní látky patří např. hlinité soli (hydroxychlorid hlinitý a aluan), třísloviny, sulfát zinečnatý, tanin, formaldehyd a alkohol.
Pro použití jakýchkoliv látek v kosmetických prostředcích existují minimálně v EU velmi přísná pravidla o koncentracích, označování na obalech, zakázaných a zdraví škodlivých látkách. Takže pokud se jedná o produkty vyrobené v EU nebo dovezené do EU, musí tato kritéria splňovat. Pokud budete dodržovat návod k použití a budete tyto produkty používat na zdravou pokožku nic, snad kromě alergie na určitou obsaženou látku – a tu můžete mít na cokoliv, by se nám nemělo stát. Tak si myslím, že zas tak horké s tou rakovinou to tak nebude...
Užívejte si pohodičku bez pocení....papa
Přidat nový komentář