Dobrý den, před časem jsem našla tuto rubriku, protože už jsem si nevěděla rady, hrozně mě také bolel palec u levé nohy. V letě loňskýho roku mi najednou zničeho nic otekl palec na levé noze (je pravd, že jsem si asi týden před tím upravovala nehty na noze) , že mám Dnu to už vím, i když ne od doktora testem potvrzenou
(nechodím tam-dávají mi najevo, že si nemoce vymýšlím, nikdy jsem nebyla uznána za nemocnou, nemívám totiž teploty pouze hroznou zimnici a na to mi bylo řečeno, že si mám dát nohy do škopku, ale na to jsem přišla sama taky, je fakt, že to pomáhá)
ale toto jsem viděla, že to od Dny není, při Dně mě palec bolí prostě jinak, vezmu si prášek a bolest ustoupí, ale nyní jsem měla palec postupně nateklý až ke kotníku a ještě že se nyní nosí boty ve formě tenisek, tak jsem mohla i chodit, ale nesměla jsem se palce dotknout. Od léta jsem s tím dělala různé pokusy, co zde někteří doporučovali, ale v mém případě marný, začátkem ledna tohoto roku jsme byli s manželem vlakem na otočku v Praze a někde cestou nebo ve vlaku jsem chytla neuvěřitelnou chřipajznu za dva dny od té doby jsem byla dva dny na umření, nemohla jsem se sama sebe ani dotknout, rvala jsem do sebe různé bylinkové čaje a sypala vitamín C a polykala citrony pomalu vcelku. nic jinýho mimo trochu polívky jsem do sebe stejně nedostala, teplotu jsem neměla, schopna někam odejít jsem nebyla, tak jsem se z toho nejhoršího za tři dni dostala, už jsem se aspoň sama sebe mohla bez bolesti dotknou a co myslíte palec, = vyléčil se = aniž jsem měla čas ho nějak léčit, byl úplně světlý bez bolesti, prostě normální, ale proto to neuvádím, má to ještě pokračování.
v březnu jsem potřebovala k doktorovi pro papír, že jsem schopna řídit auto a to už jsem zase měla palec jak bačkoru, už mě zase asi čtrnáct dní bolel i jsem to ukázala doktorovi (máme nyní dobrýho, údajně nejlepšího ve městě), ten to nějak pojmenoval a že jinak než chirurgicky se toho nezbavím, že může udělat hned, ale to tak hrozně bolelo, že jsem si nenechala šahnout a že mám tedy zkusit černou mast, je pravda, že tu můj palec ještě nepoznal, tak jsem zkusila, nedovedete si představit tu ještě větší bolest, protože po té masti se palec rozjel, otevřel až do masa a už se ani chodit pro bolest nedalo, to jsem vždy večer nohy koupala s přídavkami všech možných solí a protože byl palec otevřený a i krev z něj tentokrát vytékala, tak mast šla do věčných lovišť a měla jsem tu desinfekci co jsem dostala na veterině na psa
(vymačkávali mu žlázy, tak jsem mu to ošetřovala touto desinfekcí)
a tak jsem vždy dala do vodní lázně, ale i přímo na palec = pálilo to jako čert, ale po pár těchto úkonech jsem si zvykla, namočila jsem tampon touto desinfekcí (na 250ml lahvičce je napsáno Sodium chloride Fresenius Kabi 0,9% Infuzní roztok)
vytahuje se to stříkačkou, takže jednu stříkačku jsem pustila do tamponu připlácla na palec a to celé dala do toho úzkýho pružnýho fáče, taky jsem jednou dostala na psí tlapku, přivázala tento fáč k noze a za dva se palec zase vrátil zpátky, už nebyl otevřený a za další dva dny už ani do dnešního dne nebolí. Zatím dobrý už si můžu za tu dobu i ostříhat nehty, ale stejně není co, on mi snad od toho loňskýho léta co mě to začalo poprvé, vůbec nepoporostl.
Kdo dočetl až sem, tak dík a přeji ať máte také podobný konec s bolavým palcem.
Přidat nový komentář