Zdravím všechny i ty,co pochybují a jsou zásadně proti užívání Prozacu.Depresí trpím 16 let.Prvních 9 let peklo,vystřídala jsem několik druhů antidepresiv,chvíli lepší,pak zase rapidní zhoršení.Nakonec mi doktor předepsal Prozac se slovy ,,jestli nic,tak tohle zabere určitě".Byla jsem už tak zoufalá,že jsem se na ten lék upnula jako na svou poslední záchranu.A ono nic,několik týdnú nic,musela mně hlídat moje rodina,nikdy jsem nemohla zústat sama,už jsem si nevěřila,že bych neudělala nějakou blbost.Pořád jsem volala doktorovi,že to nezabírá a on mi vždycky řekl jenom ,,bud trpělivá,vydrž".Vydržela jsem,trvalo to přesně 8 nekonečných týdnů,ale potom jsem se jednou ráno vzbudila a něco bylo jinak.Neplakala jsem,měla jsem radost,že svítí sluníčko,těšila jsem se na to,co mi ten den přinese,bylo mi prostě dobře.Pocit,který jsem si už ani nepamattovala.Od té doby žádné deprese,po roce užívání jsem Prozac začala vysazovat,ale né plánovaně,prostě jsem si ho zapomínala brát,tak mi bylo dobře,až jsem ho vysadila úplně.Trvalo to zhruba rok postupného vysazování.Léky jsem nepotřebovala 5 let.Za tu dobu se hodně změnilo,život se s námi prostě někdy nemazlí a po té,co mému příteli zjistili rakovinu jsem se trochu sesypala a opět jsem navštívila lékaře.A neberu to jako nějaké svoje selhání,že jsem do toho spadla,protože mi jak já říkám depresáci moc dobře víme,že ta nemoc je na celý život i když múže mít a má několikaleté pauzy,tak múže kdykoliv zaútočit.Jen je dúležité nepanikařit,je naší součástí,patří k nám a vždycky se s ní nějak poperem.A moje volba antidepresiv?Samozřejmě Prozac.Mám k němu dúvěru.Beru ho teprve druhý týden,takže ještě žádné zlepšení,spíš naopak,ale neplaším,všechno má svúj čas.Jak říká múj doktor,trpělivost,vydržet.Chci všem jenom tímto říct,nepropadejte beznaději,když se vám neuděla dobře po prvním polknutí prášku.Takhle antidepresiva vážně nefungují.Jak jsem psala na začátku,poprvé to trvalo 8 týdnú,ale u každého je to jinak.Tak se držte,vadržte a věřte.A za mně Prozak,jednou už mně zachránil,tak mu dúvěřuji.
Přidat nový komentář