Deprese je fyziologická záležitost, ke které bud máte genetické predispozice a vznikne "zničehonic", a nebo může vzniknout dlouhodobým stresem/smutkem/vypětím (ano, moderní doba s tím má co dělat, ale třeba také neštěstí v rodině a podobně "nemoderní" záležitosti), které je tak intenzivní, že dereguluje sekreci hormonů v mozku.
Kešu oříšky? Přírodní medikace? Vážně? Je vidět, že nevíte o čem mluvíte. To je jako kdybyste lidem s diabetem I. typu předepsali jíst zeleninu a chodit relaxovat do přírody. Hm, co by se jim asi stalo? Zázračně by se jim obnovily buňky slinivky a začaly by vesele produkovat inzulin? Asi TĚŽKO :) Je mi 22 let a antidepresiva beru. A kdybych se mohla vrátit v čase, začala bych s tím už před dvěma třemi lety a nedostala bych se do stavu, který mě donutil jít (nebo se spíš dotáhnout s vypětím všech sil) k lékaři. Ještě než začnete argumentovat tím, že to je důsledek toho, že dnešní mládež akorat sedí doma, kouká do počítače a do mobilů a nesportuje, tak předesílám, že dělám dva sporty, mám 4 tréninky týdně, sportuji se psem a studuji VŠ (Přf UK, takže nejsem ani ztracenec bez životního cíle), jím spoustu ovoce, zeleniny, nechodím do fastfoodů.... :D
Takže nemluvte o věcech, kterým nerozumíte. :) Možná, že zrovna vy, co tu děláte chytré, byste se ani nedožili okamžiku, kdy jiní v této diskuzi, kteří antidepresiva berou, si pro ta antidepresiva došli.Protože to neni jako když si popláčete u Ulice. Není to dokonce ani to, jako když vám umře kočka. Deprese jsou jiný level psychických strastí, který člověka omezuje ve všech oblastech života.
krásný večer :)
Přidat nový komentář